Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Schepen botsen op Westerschelde

Toegevoegd: 20-12-2006, 09.45 uur
Door: Roland de Jong

BRESKENS - Op de Westerschelde zijn woensdag rond 08.15 uur twee schepen met elkaar in botsing gekomen. Eén van de schepen is gezonken.

Bij de aanvaring waren het zandschip Vlieree van Van Ouwerkerk BV uit Middelburg en het beunchip Jolanda betrokken. De aanvaring vond plaats in de geul tussen Breskens en Hoofdplaat, nabij de boeien VH4 en VH6. In het beunschip ontstond aan de achterzijde een scheur van ongeveer een meter doorsnede.

Sleepdiensten hebben nog geprobeerd het schip op een zandbank te trekken en met pompen het water uit het schip te halen, maar deze pogingen hadden niet vodoende resultaat. Inmiddels is het schip grotendeels onder water verdwenen.

De bemanning van het schip kon zich op tijd in veiligheid brengen. Omdat het schip niet in het hoofdvaarwater ligt ondervind het scheepvaartverkeer geen hinder van het ongeluk. Het is nog niet duidelijk wanneer het schip geborgen gaat worden.

Over de oorzaak van de aanvaring is nog niets bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren