Weerbericht:
Overwegend bewolkt. Maandag van het noordwesten uit regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeeuwen oefenen branden in Dordrecht

Toegevoegd: 18-12-2006, 23.45 uur
Door: Roland de Jong
DORDRECHT – Zaterdag hebben de brandweerkorpsen van Kapelle en Reimerswaal samen geoefend op het nieuwe Safety Center in Dordrecht. Spuitgasten uit Kapelle, Yerske en Krabbendijke namen deel aan de oefeningen op het trainingscentrum.


De brandweerlieden kregen als eerste een kantoorbrand voor de kiezen. Er was sprake van een dreigende doorslag en omdat zich mogelijk nog slachtoffers in het pand bevonden moest in het gebouw een zoekactie worden gestart. Uiteindelijk bleek er sprake te zijn van één slachtoffer.

Het tweede oefenscenario speelde zich af in een parkeergarage. In de garage was een auto in brand gevlogen. De hele garage stond vol rook en ook was er sprake van één slachtoffer. Door de flinke rookontwikkeling vergde het vinden van het slachtoffer de nodige moeite.

Schip
De derde brand was een brand in de machinekamer van een schip. Dit gedeelte van het schip was slecht bereikbaar en aangezien er maar één toegangsweg was ging het om een gevaarlijke klus. Ook bij deze brand was er sprake van één slachtoffer.

De laatste brand die de Zeeuwen voor de kiezen kregen was een brand in het ruim en vooronder van een schip. Ook hier moest een slachtoffer gered worden. Het ruim was alleen te bereiken met behulp van een ladder. Dit zorgde voor de nodige problemen.

De brandweer kijkt terug op een geslaagde oefendag.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren