Weerbericht:
Van het noordwesten uit meer zon, lokaal nog een bui
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Man opgepakt na openbreken parkeerautomaat

Toegevoegd: 10-05-2020, 11.26 uur
Man opgepakt na openbreken parkeerautomaat
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft zondagochtend vroeg iemand aangehouden die even daarvoor een poging had gedaan om de betaalautomaat in de parkeergarage aan het Scheldeplein in Vlissingen open te breken.

Agenten kregen rond 04.50 uur een melding van een inbraakalarm bij de betaalautomaat. Toen zij ter plaatse kwamen zagen zij een man staan bij de automaat. Toen deze de agenten in het oog kreeg, zette hij het op een lopen. De agenten zetten de achtervolging in en troffen hem aan bij de Zeemanserve, waar hij zich had verstopt. Ook de spullen die hij vermoedelijk had gebruikt om de parkeerautomaat te kunnen openbreken had hij daar verstopt.

De goederen werden aangetroffen door één van de opgetrommelde politiehonden en zijn geleider. Dit met hulp van een wakkere getuige die de agenten precies vertelde waar de man een bosschage in was gerend. “In de bosjes lag behoorlijk wat rommel, maar de hond wist er toch precies de goederen uit de halen die de verdachte bij zich had gehad”, zo vertelt de politie.

Bij nader onderzoek zagen de agenten dat de automaat beschadigd was. Er wordt nog onderzocht of er ook daadwerkelijk geld uit de automaat is weggenomen. De verdachte, een 38-jarige man uit Vlissingen, is overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zal hij vandaag worden geconfronteerd met de bevindingen van de agenten en verder worden gehoord door rechercheurs.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750