Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 324 km

Auto in brand na botsing Zierikzee: dode en gewonde

Toegevoegd: 30-05-2020, 23.18 uur - Update: 31-05-2020, 00.26 uur
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - In Zierikzee is zaterdagavond laat een auto in brand gevlogen na een botsing met een andere auto. Daarbij is één persoon om het leven gekomen. Een ander is gewond geraakt, zo bevestigen de hulpdiensten.​


Het incident werd rond 22.35 uur gemeld en vond plaats op de N59, vlakbij het tunneltje bij de kruising Caustraat - Schouwsedijk - Zille. Ter plekke kwamen twee auto's met elkaar in botsing waarvan één met Duits kenteken. Na de botsing ontstond brand in zeker één van de wagens. Eén van de betrokken voertuigen brak in tweeën, zo meldt de politie.

De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand. Er zijn drie tankautospuiten en een hulpverleningsvoertuig opgeroepen. Er werden ook twee ambulanceteams en een traumahelikopter opgeroepen maar die laatste is niet meer ter plekke gekomen. De politie bevestigt dat één van de betrokkenen ter plaatse is overleden. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) is een ander gewond geraakt en per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. Over de aard en de ernst van het letsel van dit slachtoffer is nog niets bekend. Voor zover nu bekend zijn er geen andere personen betrokken bij de aanrijding.

Rond 23.50 uur gaf de officier van dienst van de brandweer het sein 'incident meester'. De brandweer was toen nog altijd bezig met het blussen van één van de betrokken auto's. De omgeving rond het ongeval is afgesloten en het verkeer op de N59 wordt voorlopig omgeleid. De weg zal volgens de Veiligheidsregio nog geruime tijd afgesloten blijven. De afdeling Verkeersongevallen Analyse (VOA) van de politie gaat onderzoek doen naar de toedracht van de fatale aanrijding.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Patrick (31-5-2020 om 11:22)
Sterkte voor alle nabestaande Gewoon verschrikkelijk wat ook de oorzaak gewerst mag zijn
Cookie-instellingen beheren