Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote uitslaande brand loods Nieuwdorp

Toegevoegd: 02-06-2020, 00.47 uur - Update: 02-06-2020, 02.48 uur
Door: Roland de Jong

NIEUWDORP - In een loods aan de Korenweg tussen Lewedorp en Nieuwdorp is in de nacht van maandag op dinsdag een grote uitslaande brand uitgebroken.

Nadat rond 00.30 uur een eerste blusvoertuig was opgeroepen voor de brand, werd al snel opgeschaald. Inmiddels zijn drie blusvoertuigen en een ladderwagen ter plekke. In de loods staan volgens de Veiligheidsregio onder meer auto's, andere voertuigen, materialen en middelen opgeslagen. De loods van circa 30 bij 20 meter staat volledig in brand en er komt flink wat rook vrij. De VRZ adviseert mensen om uit de rook te blijven en indien nodig ramen, deuren en ventilatie te sluiten. "De bewoners van twee naastgelegen woningen aan de Kasteelweg zijn door de hulpdiensten gewekt en gevraagd binnen te blijven, ramen, deuren en ventilatie af te sluiten in verband met de rook", zo meldt de Veiligheidsregio.

De brandweer zet momenteel in op het voorkomen van uitbreiding naar de naastgelegen gebouwen. Rond 01.00 uur zijn ook de meetploeg van de brandweerpost Wolphaartsdijk en een Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) opgeroepen. Volgens de VRZ wordt de meetploeg ingezet om een beeld te krijgen van de verspreiding van rook in de omgeving.

Om 02.45 uur kon de brandweer het sein brandmeester geven. De loods is volledig uitgebrand en er zal nog geruime tijd moeten worden nageblust. Er zijn geen mensen en/of dieren betrokken bij de brand.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren