Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
72 files van totaal 297 km

Fietsster gewond bij aanrijding rotonde Goes

Toegevoegd: 16-06-2020, 09.32 uur
Fietsster gewond bij aanrijding rotonde Goes
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - Een 19-jarige fietsster uit Goes is maandagmiddag gewond geraakt toen ze in haar woonplaats werd aangereden door een 51-jarige automobilist uit Goes.


Het ongeluk vond rond 16.40 uur plaats op de recentelijk aangepaste rotonde op de kruising van de Fruitlaan, de Van Hertumweg en de Anthony Fokkerstraat. Volgens de politie zag de automobilist de vrouw over het hoofd en was een botsing het gevolg. De ambulancedienst werd gewaarschuwd en die heeft de jonge vrouw met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Verschillende getuigen hebben al een verklaring afgelegd over de aanrijding. Het slachtoffer zal nog door de politie worden gehoord over wat er precies is gebeurd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
camiel (16-6-2020 om 15:06)
Zolang dit soort onozelheden door een verkeersdeskundige op de tekentafel worden bepaald zullen er altijd ongelukken gebeuren. Goes gebruikt de fietsers en voetgangers als snelheidsremmer. Het lukt ze aardig moet ik zeggen. En ja, rotondes genoeg daar evenals slinger wegen.
ook 4 keer links is gewoon rechtdoor... (16-6-2020 om 15:00)
Bij het gemeentekantoor, een rotonde met wel 2 afslagen in totaal. Dat had dus ook gewoon een rechte weg kunnen ziin want een andere richting dan omkeren kan niet. misschien handig voor als je nog net voor het spoor wil omkeren maar voor de rest totaal nutteloze geldverspilling en verkeersonveiligheid bewerkstelligd met ons belastingsgeld. Ik zie trouwens vandaag dat de wegwerkzaamheden nog steeds doorgaan.. hoe veel jaar denken ze nog nodig te hebben ?
bigbag (16-6-2020 om 14:38)
@ Rini U ken de situatie ter plaatse ! het fiets verkeer komt van 2 kanten aldaar Je moet al met je hoofd als een uil kunnen draaien in de auto om alles in de gaten te houden en er zijn fietsers die daar door knallen om dat ze voorrang hebben ook de snelheid van de fietsers op de rotonde ligt hoger zeker met al die elektrische fietsen van tegenwoordig Desalniettemin sterkte aan beide slachtoffers
W.W (16-6-2020 om 13:59)
Heeft de gemeente Goes nu niks geleerd van het verleden?. Dit soort aanrijdingen zullen nog veel meer gebeuren. Hoe kunnen ze deze zeer onoverzichtelijke rotondes's nu zo ontwerpen.
Adam (16-6-2020 om 13:02)
Kijk aan, de eerste! Benieuwd wanneer de eerste dode gaat vallen.....hopelijk nooit maar de nieuwe rotondes met fietsers van twee kanten is vragen om ongelukken. Tunnel is verder echt mooi geworden. Beterschap aan het slachtoffer!
Tegendraads Goes (16-6-2020 om 12:57)
Die verkeerssituatie ter plekke is ook belachelijk. verkeersveiligheid is duidelijk niet de opzet geweest bij de aanleg van die nieuwe spoortunnel. tegen de klok in fietsers een rotonde 3 kwart laten maken terwijl ook makkelijk 1 kwart met het verkeer mee had gekund. waar zit het verstand ? aan de noordkant een zelfde verhaal, met een kris kras van slingerbochten en kruisende fietspaden. kijk anders ook naar de marconi straat, ook al zo een onoverzichtelijke fietsonvriendelijke straat met mislukte rotondetjes die ook niemand snapt en waarom fietsers daar ineens twee keer over moeten steken terwijl er gewoon een recht fietspad zonder onduidelijke kruisingen had moeten zijn. maar ja, ze zullen het wel beter weten
Cookie-instellingen beheren