Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Man rijdt in op marechaussee bij controle

Toegevoegd: 30-12-2006, 11.52 uur
Door: Politie Zeeland

TERNEUZEN - Rond 05.14 uur in de vroege ochtend heeft zich een verkeersongeval voorgedaan op de rotonde Guido Gezellestraat/Rooseveltlaan.

Een personenauto met een Frans kenteken werd gecontroleerd door medewerkers van de Koninklijke Marechaussee. De bestuurder van de auto voelde niet veel voor een controle en reed op de Marechausseer in.

Die kwam met de schrik vrij, maar het voertuig waarin hij zijn dienst draaide werd wel geraakt door de Franse auto. De auto ging er vandoor en bij het oprijden van voornoemde rotonde reed de bestuurder rechtdoor, in plaats van met de bocht mee.

Hij raakte hierbij een verkeersheuvel, een lantaarnpaal en een verkeersbord. Hierna sloeg de auto over de kop en kwam in de bosschages bovenop de rotonde tot stilstand. De twee inzittenden, twee Fransmannen van 38 en 24 jaar oud en afkomstig uit Lille, konden op eigen kracht het voertuig verlaten en zijn door de Zeeuwse politie aangehouden.

De bestuurder, de 38-jarige man, kon niet meer op zijn benen staan en is voor de zekerheid overgebracht naar het ziekenhuis. De bijrijder is aan lichte verwondingen behandeld in de huisartsenpost.

Van de bestuurder is in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen, omdat een blaastest niet afgenomen kon worden, omdat hij niet bij kennis was. Beide mannen zijn nog niet in vrijheid gesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren