Weerbericht:
Opklaringen en enkele wolkenvelden. Woensdag zonnig en zomers warm
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Persoon overleden bij explosie in flatgebouw Vlissingen

Toegevoegd: 30-07-2020, 22.43 uur - Update: 30-07-2020, 23.25 uur
Bij het incident is één persoon om het leven gekomen.
Bij het incident is één persoon om het leven gekomen.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Tim Koster

VLISSINGEN - Bij de explosie die donderdagavond heeft plaatsgevonden in een flatgebouw aan de Hogeweg in Vlissingen is een persoon om het leven gekomen. Vier personen zijn lichtgewond geraakt. Dat heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) zojuist laten weten.​

De explosie in het flatgebouw vond rond 20.50 uur plaats en zorgde voor een flinke uitslaande brand. De brandweer schaalde op naar zeer grote brand en kwam onder meer ter plekke met vier blusvoertuigen en twee hoogwerkers. Voor de coördinatie tussen de betrokken disciplines werd om 21.00 uur GRIP 1 afgekondigd. Hiervoor is de brandweer van post Koegors uit Terneuzen met een zogeheten commandohaakarmbak ter plekke gekomen. De brandweer van Oosterland is ter plaatse om de hulpverleners van licht te voorzien.

Naast de brandweer kwam ook de ambulancedienst met een groot aantal ambulances naar de locatie van het incident. Ook een traumahelikopter uit Rotterdam kwam ter plaatse en landde in de omgeving op een sportveld. Op straat en in de ambulances zijn diverse mensen behandeld aan hun verwondingen. Drie personen zijn lichtgewond geraakt. Een vierde persoon is met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Om 22.20 uur kwam ook het Rode Kruis met spoed ter plaatse.

Ondanks de snelle inzet van de hulpdiensten heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) laten weten dat er één persoon om het leven is gekomen. De overleden persoon is aangetroffen in het appartement waar de explosie heeft plaatsgevonden. Of het gaat om een bewoner van de woning, is nog niet bekend. De Forensische Opsporing (FO) is inmiddels ter plekke om een onderzoek in te stellen naar de oorzaak van de explosie. Kuzee is ter plekke gekomen met zwarte schermen om het incident af te schermen.

In totaal zijn door de explosie 22 woningen ontruimd. De mensen die hun woning hebben moeten verlaten zijn opgevangen in de omgeving. Naast de woning van de explosie, is nog ten minste één woning onbewoonbaar verklaard. Voor de bewoners van 20 woningen wordt bekeken of deze vanavond of vannacht nog terug kunnen keren naar hun woning. De brandweer, gemeente en woningcorporatie doen onderzoek naar de staat van de woning waar de explosie heeft plaatgevonden. Er is voornamelijk sprake van rook- en waterschade en gesprongen ruiten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (30-7-2020 om 23:45)
Heel veel sterkte toegewenst aan de nabestaanden. Er wordt bij zo'n gasexplosie al vaak meteen gedacht dat het om zelfmoord zou gaan maar dit hoeft natuurlijk niet. Als iemand een pannetje op het vuur heeft gezet en deze bewoner raakt om wat voor reden onwel, dan kan het zijn dat het vuur van die gaspit op den duur dooft en dan krijg je dus gasvorming in een woning. De rest laat zich raden. Kortom, niet te snel oordelen. Het is hoe dan ook erg.