Weerbericht:
Weinig bewolking, overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie laat jongeren troep opruimen Arnemuiden

Toegevoegd: 16-08-2020, 05.14 uur - Update: 16-08-2020, 16.32 uur
Politie laat jongeren troep opruimen Arnemuiden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - De politie heeft zaterdagavond in Arnemuiden een groepje hangjongeren bekeurd die rommel hadden gemaakt. Ze hadden tevergeefs geprobeerd zichzelf te verstoppen.


De jongeren bevonden zich bij de Steigerweg, een bekende hangplek. Op de bewuste locatie is de laatste tijd al vaker een hoop afval gevonden. Het ging onder meer om lachgaspatronen en lege bierblikjes. De politie hoopt dan ook dat door de bekeuringen die nu zijn uitgedeeld verdere overlast in de toekomst wordt voorkomen.

“Meerdere keren per week ruimt de gemeente Middelburg het achtergelaten afval op. Dit keer troffen wij ze aan en probeerden ze zich zonder succes te verstoppen. Niet handig als je wegrent om je portemonnee achter te laten met je identiteitsbewijs”, zo schrijft de politie op social media over het voorval.

Dit keer mochten de jongeren de door hen gemaakte troep zelf opruimen. Volgens de politie is het hangen door de jongeren geen probleem. “Zolang het maar netjes blijft”, zo schrijft wijkagent Theo Meijboom op Instagram.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
memocan233 (24-8-2020 om 17:04)
Zooo....dat is lekker geld verdienen, binnen 5 miniten 5×€150,- De agenten van vroeger hadden tenminste een mens gevoel, maar tegenwoordig als je aangehouden wordt door een agent, dan kan je vanuit gaan dat je 100% boete krijgt. Geen gemaar, maar gewoon een boete..Dan zijn ze heel makkelijk er van af, als je er niet mee eens bent, dan je een bezwaarbruef schrijven naar CJIB. De CJIB is net zo bot als de heer agent...Het draait er gewoon om het geld en niet om de mensen te helpen....En de boetes dat de jongens hebben gekregen, vind ik belachelijk, vooral de hoogte van de boetes...
Kees (16-8-2020 om 22:42)
@Rick… Ik kan je verzekeren dat deze jongeren iedere ochtend om 6:00 opstaan om te gaan werken voor nog geen € 5- per uur. Ze hebben een boete gehad van €150- per persoon dat is €900- of wel bijna 2000- in gulden. Voor afval wat voor het grote deel niet van hun afkomstig was, maar van een andere groep ervoor. Ze zijn geen enkele inwoner tot overlast geweest en hebben niemand lastig gevallen. De politie geeft tegenwoordig geen waarschuwingen meer alleen bizar hoge boetes. Ik hoop Rick dat oom Agent jou ook nog eens financieel uitkleed. En als de Gemeente het dorp netjes wil houden weet ik nog wel een beetje groen afval (onkruid) te vinden in de straten van Arnemuiden wat ze niet opruimen.
M vd Male (16-8-2020 om 21:58)
Hoe kom je hierbij Rick? Herkenbaar voor jouw misschien om zo de dagen door te komen of scheer je altijd alles over één kam? Dit zijn 5 jongens die elke dag om 6 uur hun bed uit komen en hard werken voor 5 euro per uur! Actieve jongens die hun eigen geld verdienen voor leuke hobby's zoals varen. Op zaterdagavond lekker bij elkaar buiten de bebouwde kom en zijn niemand tot last. Ik ben het er absoluut mee eens dat ze hun eigen rotzooi op moeten ruimen, maar de rest van je antwoord is grote onzin. Die zogenaamde fijne wijkagent zou eerst zijn best eens moeten doen om de jeugd hier te leren kennen, een praatje met hun maken en ze eerst eens een waarschuwing geven. In plaats daarvan 5x 149 euro spekken en ze daarna laten opruimen... Triest
Douwe dabert (16-8-2020 om 19:30)
Recentelijk lag het dorp vol afval en nu dit voor de zoveelste keer..... voor de mensen die dit normaal vinden, nodig ze uit in je eigen achtertuin dan ben ik er van verlost. Hoop dat de wijkagenten wat strenger worden. En petertje zou eens opnieuw opvoeding mogen krijgen.
Peter (16-8-2020 om 14:37)
En antiGSM doet weer waar ie goed in is, alles en iedereen (nu de jeugd) over een kam scheren. Oh eacht. Ik ben het noet met hem eens, volgens zijn logica maak ik mij er dan ook zelf schuldig aan. Oepsie!
Rick (16-8-2020 om 12:40)
"Hangjongeren": de ultieme uitdrukking om de apatische, inactieve, luierende jeugd aan te duiden, die niets anders te doen hebben dan leeglopen, zuipen, blowen, gamen en staren naar hun mobieltje.Geen verantwoordelijkheidsgevoel, respect, plichtsbesef, interesse en initiatief. En de maatschappij grote overlast bezorgen! Overheid: leer deze jongeren onder toezicht en sanctieregels die eigenschappen aan. Dienstplicht is helaas al lang afgeschaft, maar er zijn genoeg alternatieven; pressure makes diamonds!