Weerbericht:
Perioden met zon en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Ongeluk Veere: Passagier (23) trok aan handrem

Toegevoegd: 16-08-2020, 09.51 uur
De passagier werd door de politie aangehouden.
De passagier werd door de politie aangehouden.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

VEERE - De man die vannacht in Veere werd aangehouden na een ongeval, heeft vermoedelijk aan de handrem van de gecrashte auto getrokken. Dat meldt de politie.


Rond 04.05 uur werd gemeld dat bij de Veerseweg (N663) tussen de kruisingen met de Schone Walweg en de Poppenkinderenburgseweg een auto van de weg was geraakt en in een sloot was beland. De auto bleek via de berm tegen een boom te zijn gereden om uiteindelijk in de sloot tot stilstand te komen.

Na de melding werden zes politiewagens, de brandweer en een ambulanceteam opgeroepen. De inzet van de brandweer bleek niet nodig, er zat niemand bekneld. Volgens de politie is de auto vermoedelijk begonnen te spinnen nadat de 23-jarige mannelijke bijrijder aan de handrem had getrokken. Hij werd door de politie aangehouden, geboeid in een politiewagen gezet en afgevoerd.

De vrouw die de auto bestuurder raakte gewond. Zij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. De politie meldt het vermoeden dat er sprake was van alcoholgebruik. Bij beide betrokkenen werd een blaastest afgenomen maar of de twee ook echt te veel alcohol gedronken hadden, moet nog blijken.

Bergingsbedrijf Van Halst kwam ter plaatse om de personenauto te takelen. De betrokken Peugeot 206 cabriolet was overigens al eens eerder betrokken bij een ongeval. In maart moest de auto worden getakeld na een botsing op de Vierwegen (N289) bij Kapelle. Vermoedelijk was echter geen sprake van dezelfde bestuurder want de auto is twee maanden na het ongeluk in Kapelle opnieuw te naam gesteld bij de RDW.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (16-8-2020 om 23:28)
Idd een gek. Maar waarom 6 politie wagens. Over het algemeen zijn 2 wagens wel genoeg denk ik.
D (16-8-2020 om 17:20)
Wat een gek! Is volgens mij gewoon een heel duidelijk gevalletje poging tot doodslag.
Cookie-instellingen beheren