Weerbericht:
Sneeuw en regen met lokaal ijzel.
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer druk met stormmeldingen in Zeeland

Toegevoegd: 26-09-2020, 12.23 uur
De omgewaaide boom aan de Hogezoom in Renesse.
De omgewaaide boom aan de Hogezoom in Renesse.
© Foto: Brandweerpost Burgh-Haamstede
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Door de storm Odette, die vanaf vrijdagmiddag over Zeeland raasde, heeft Brandweer Zeeland tot zaterdagochtend 10.30 uur in totaal 108 inzetten gehad. Dat laat de Veiligheidsregio weten. Bijna de helft van de inzetten vonden plaats in Zeeuws-Vlaanderen.


Op verschillende plaatsen zijn bomen of grote takken op gebouwen, waaronder woningen gevallen. Enkele daken sloegen door de storm los en veroorzaakten daarbij wateroverlast door de hevige regen. De overige inzetten waren veelal bomen of grote takken die wegen hadden geblokkeerd.

Half Renesse kwam afgelopen nacht zonder stroom te zitten doordat er op de Hogezoom een grote boom was omgewaaid. Hierbij raakte een stroomkabel beschadigd wat de stroomstoring veroorzaakte. Omdat de boom zo groot was kon de brandweer hem ook niet in stukken zagen. De weg werd ter plekke afgesloten.

Bij Museum Bizarium in de Hoogstraat in Sluis viel gisteravond een zware tak van een kastanjeboom op een plat dak. Dit zorgde voor grote schade aan het pand dat gebruikt wordt voor de opslag van gereedschap. De brandweer was uren in touw. Vanmiddag komt een aannemer om het dak te herstellen. Het museum was al gesloten vanwege de coronacrisis.

Ook de brandweer in Breskens kreeg een reeks aan meldingen binnen van stormschade. Bij de brandweerkazerne aan de Weijkmanlaan was de schoorsteen kapotgewaaid. Hiervan zijn de losse delen verwijderd. Op de Akkerput is Zuidzande waren twee bomen omgewaaid en op de Buizenpolderdijk Breskens dreigden drie bomen om te vallen. Deze zijn uit voorzorg omgezaagd. Op de Philips van kleefstraat, ook in Breskens, was een grote boom op een auto gevallen. Deze is ook door de brandweer verwijderd. Op diverse andere locaties heeft de brandweer takken van de weg gehaald.

De stormwaarschuwingen voor de storm zijn inmiddels ingetrokken door het KNMI.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren