Weerbericht:
Bewolkt, eerst in het zuiden lokaal mist en vooral in het zuidoosten regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Problemen door zware zuidwester storm

Toegevoegd: 11-01-2007, 18.35 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Als gevolg van de zware zuidwester storm zijn donderdag op diverse locaties problemen ontstaan.

Woensdagavond waaiden in Vlissingen al enkele dakplaten van het voormalige Scheldegebouw bij de Steenen Beer. Donderdagochtend raakte in de Vlissing-se Sloehaven een autoboot in problemen als gevolg van de harde wind (klik hier).

Brug blijft open
In Middelburg ontstonden rond tien uur 's ochtends diverse files nadat de Schroebrug door de harde wind vast kwam te zitten. Al het verkeer moest tijdelijk over de Stationsbrug. Vanaf windkracht 7 mogen bruggen niet meer open voor de scheepvaart.

Rond tien over twaalf 's middags vloog op de A58 bij Kruiningen een bedrijfs-bus uit de bocht nadat zijn voertuig werd gegrepen door de wind. De bestuur-der, een 44-jarige man uit Kapelle kon nog net voorkomen dat de auto in een sloot belande.

Boom op auto
Op de Ringbaan West in Goes werd de auto van een 36-jarige automobiliste geraakt door een omvallende boom. De vrouw, haar man en twee kinderen konden ongedeerd uit de auto komen. De auto raakte door de botsing be-schadigd.

Bij de videotheek aan de Pien Heinstraat in Goes raakte een afdekplaat van een schoorsteen los. De plaat bleef bij de schoorsteen hangen en de brand-weer rukte uit om de plaat van het dak te halen. De klus was binnen enkele minuten geklaard (foto 1 en 2).

Tank waait weg
Op de Nieuwe Koolweg in Zierikzee kreeg een 55-jarige man uit Achthuizen donderdag aan het begin van de middag de schrik van zijn leven. De man reed met zijn lege tankauto over de weg toen de harde windstoten zijn tank plotseling oplichten. De tank vloog tegen een lantaarnpaal. Niemand raakte gewond.

De Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg werd in totaal drie keer ingezet voor stormmeldingen. Het ging om meldingen op de Schuitvaartgracht (foto 4), de Kalkhokstraat (foto 5) en het Waaigat in Vlissingen. Bij de laatste twee meldingen ging het om losgewaaide dakpannen.

Bij het Banjaardpad in Lewedorp dreigde een grote coniferenboom om te vallen. De brandweer van Nieuwdorp heeft de boom voor de zekerheid omgezaagd (foto 6 en 7).

Reclameborden
Her en der in de provincie waren enkele kleine incidentjes. In Goes waaiden enkele reclameborden om en raakten enkele vlaggenmasten op de Woon-boulevard ontzet. Verder waaide er een reclamedoek los in de Wijngaardstraat en waaide een boom in de tuin van serviceflat De Horst aan de Parkweg.

Op de Rotterdamse Kaai in Middelburg waaide een mobiel toilet om. Het toilet belande midden op de weg en zorgde voor verkeershinder. In de Terneuzense wijk Othene waaide een groot bord om (foto 3). Op de Hulsterweg in Kloosterzande waaide rond half zes een hekwerk om. Een bouwbedrijf heeft de boel weer gerepareerd.

De wind velde ook een groot ANWB-bord langs de A58 (foto 8).

STORMFOTO'S zijn welkom op [email protected]! Vermeld wel even duidelijk de naam van de fotograaf en de locatie waar de foto gemaakt is.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren