Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Emergis laat overlijden cliënt zelf ook onderzoeken

Toegevoegd: 15-11-2020, 21.02 uur
Het slachtoffer overleed ter plaatse.
Het slachtoffer overleed ter plaatse.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

KLOETINGE - Emergis laat naast het onderzoek door de Rijksrecherche zelf ook een externe deskundige onderzoek doen naar het overlijden van één van haar cliënten vanavond. Dat meldt de organisatie in een persbericht.

Rond 17.40 uur werd melding gemaakt van een reanimatie in één van de gebouwen van Emergis aan de Oostmolenweg in Kloetinge. Ondanks de inzet van twee ambulanceteams overleed het slachtoffer ter plekke. Tegen 19.00 uur meldde de politie dat de Rijksrecherche op last van het Openbaar Ministerie (OM) een onderzoek ging instellen vanwege mogelijke betrokkenheid van de politie.

Emergis zegt diep geraakt te zijn door wat er gebeurd is. “We leven mee met de nabestaanden, patiënten, collega’s en de politie. We wachten het onderzoek van de Rijksrecherche af en laten ook zelf door een externe deskundige een onderzoek doen. Omdat we de resultaten van de onderzoeken afwachten, kunnen we verder geen mededelingen doen”, zo zegt de organisatie.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Linda Adam. (17-11-2020 om 19:33)
Helemaal gelijk Jan. Daar zijn ze niet kundig ik ben daar naar de klote geholpen. Gelukkig niks meer met die zooi te maken
Gea (17-11-2020 om 10:20)
Hoezo Jan, voor mensen die er werken, hoe durf je, ja, ik heb er gewerkt, met heel veel plezier, bijna 12 jaar, je hoeft mij niets te vertellen hoor.
Monicap (17-11-2020 om 00:32)
Jan, doe even normaal!! Een goede vriend zei eens... Heb je zelf ervaring met de zorg bij Emergis? Team kind &jeugd heeft mijn gezin enorm geholpen met de problematiek die speelde. De bevlogenheid en lieve medewerkers hebben mij een warme herinnering meegegeven. Uiteraard zijn er hele heftige escalaties met cliënten die opgenomen zijn en uit hun pan gaan. Vaak op te lossen door tijdig en passend optreden evt met inspringen van de bewaking. Maar een paar procent gaat dusdanig los dat er gevaar ontstaat voor iedereen aanwezig, inclusief de client zelf die geen besef meer heeft van denken en doen. Het lijkt me ontzettend heftig om in die omstandigheden de komst van de politie af te moeten wachten, hopend dat er tot die tijd niets gebeurt.
Gulag (16-11-2020 om 16:08)
''Dit zit volgens mij wel in hun training.'': Nou Grote Smurf dit zit dus juist NIET in hun training en Politie klaagt er zelf over. Dat ze niet weten hoe ze er mee moeten omgaan.Voor hun is iedereen gewoon een verdachte die zich verzet.
jan (16-11-2020 om 09:50)
heel triest. een goede vriend zei eens : die mensen die er naar toe gaan dat is erg. maar die er werken, daar moet je voor oppassen.
Grote Smurf (15-11-2020 om 23:16)
Ten eerste mijn medeleven met de nabestaanden. Ik weet niet wat voor persoon is komen te overlijden maar ik weet wel dat mensen die door hun geesteziekte gigantisch paranoide worden, zomaar kunnen aanvallen met een mes als je druk gaat uitoefenen. Zoiemand denkt altijd dat er mensen achter hem/haar aanzitten die erop uit zijn hem/haar te pakken. Maar ik ga er vanuit dat de politie wel juist gehandeld heeft en dit ook wel weet aangezien ze met een patient te maken hebben. Dit zit volgens mij wel in hun training. Volgens mij schieten ze in nood ook altijd eerst op de benen ipv op het bovenlichaam. Hiermee schakelen ze vaak het slachtoffer al uit en is deze geen gevaar meer voor de omgeving. Vraag me dus echt af wat er nu fout is gegaan?
Cookie-instellingen beheren