Weerbericht:
Morgen bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
Geen files

Rook uit kachel trekt woning Oostkapelle in

Toegevoegd: 11-02-2021, 09.54 uur
Ter plekke bleek er een verstopping te zijn in het rookafvoerkanaal.
Ter plekke bleek er een verstopping te zijn in het rookafvoerkanaal.
© Foto: Brandweer Oostkapelle
Door: Roland de Jong

OOSTKAPELLE - De brandweer van Oostkapelle is woensdag rond 13.30 uur uitgerukt nadat bij een woning rook uit een kachel naar binnen in plaats van naar buiten kwam.


Volgens de brandweer bleek het rookafvoerkanaal van het huis aan de Schulenburg oververhit te zijn. “Door een verstopping in de bocht van de buis kon het kacheltje zijn warmte niet meer kwijt en ging de rook de woonkamer in in plaats van via de gebruikelijke weg naar buiten”, zo schrijft de brandweer op Facebook.

De brandweer heeft het rookafvoerkanaal gedemonteerd en vervolgens schoongemaakt. “Hoewel dit in december ook al was gedaan zat er toch een verstopping”, zo meldt de brandweer.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren