Weerbericht:
Vrij warm weekeinde met af en toe onweersbuien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Agent trekt wapen vanwege illegale motorcrossers

Toegevoegd: 20-02-2021, 00.30 uur
Agent trekt wapen vanwege illegale motorcrossers
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een politieagent heeft vrijdagmiddag op Walcheren zijn dienstwapen getrokken toen na een melding van illegaal motorcrossen enkele motorrijders op hem af kwamen rijden over een smal pad.


De Middelburgse wijkagenten maken op Instagram melding van het voorval. Volgens de politie voelde de agent in kwestie zich dusdanig in het nauw gedreven dat hij zich genoodzaakt zag zijn dienstwapen te pakken en te richten. “Heftig voor de motorrijder die dit natuurlijk niet hadden verwacht toen ze vanochtend besloten een lekker eindje te gaan crossen maar ook heftig voor de betrokken collega”, zo schrijft de politie.

Drie crossers gingen er via een sloot vandoor maar een ander bleef staan en ging het gesprek met de agent aan. Uiteindelijk hebben ook de andere motorrijders zich bij de politie gemeld. “Aangezien het hier geen staatscriminelen betrof en er een goed gesprek ontstond is besloten tot het opleggen van een aantal bekeuringen”, zo meldt de politie, die zich in de Instagrampost ook nog rechtstreeks tot de crossers richt. “Volgende keer gewoon stoppen jongens. Dan kom je er misschien zelfs nog wel eens vanaf met een waarschuwing”.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (21-2-2021 om 20:52)
De straatracers in vlissingen mogen ze ook wel eens aan de kant zetten, maar ik heb begrepen dat hier aan gewerkt wordt. Het is dagelijks prijs in de binnenstad.
kees (21-2-2021 om 12:34)
Goed opgelost Crossen doe je met licentie op een circuit en niet met veel overlast op de openbare weg. En dan al zeker niet op een agent afrijden. Goed opgelost
Tommy (20-2-2021 om 13:27)
Nou nou. Poe poe.
Grote Smurf (20-2-2021 om 11:32)
Prima reactie van de agent. Laat ze maar eens ff flink schrikken. Hij heeft niet eens een waarschuwingsschot gegeven dus netjes opgelost zo. Goed ook van die ene crosser die dan toch netjes het gesprek aangaat ipv meteen te vluchten. Anders moeten er weer meerdere eenheden opgeroepen worden voor een opsporing en dat kost de maatschappij weer klauwen vol geld.
R van O (20-2-2021 om 10:31)
Alsof het een onschuldig tijdverdrijf betreft. Illegaal crossen is van alle tijden met overlast, verstoring F&F en schade voor grondeigenaren tot gevolg. Zowel motorcrossers als mountainbikers die naar hun believen routes maken door het landschap. Wat mij betreft terug naar de jaren 80. Lik op stuk. Bekeuring voor alle gepleegde inbreuken (verzekering, voertuigregistratie, rijbewijs, art. 461 etc.) en verbeurd verklaring van de motor/moutainbike.
rini de jonge (20-2-2021 om 09:03)
op de banden schieten dan kunnen ze niet vluchten
Cookie-instellingen beheren