Weerbericht:
Perioden met zon, later op de dag in het midden en zuiden buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Politie Kapelle waarschuwt bezitters aanhangwagens

Toegevoegd: 01-03-2021, 11.04 uur
Politie Kapelle waarschuwt bezitters aanhangwagens
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

KAPELLE - De wijkagenten van Kapelle waarschuwen eigenaren van aanhangwagens voor diefstallen. De agenten merken de laatste tijd een toename in het aantal diefstallen van aanhangers in de gemeente.


Volgens de politie zijn de meeste aanhangwagens zonder eigen kenteken niet voorzien van unieke kenmerken zoals registratienummers. Hierdoor zijn de karren erg gewild bij dieven. De politie geeft bezitters van aanhangers daarp, tips om het de dieven moeilijker te maken. Zo is het volgens de agenten verstandig om de wagen met een kettingslot te verankeren aan de muur of grond. Alleen een disselslot zou niet voldoende zijn omdat de kabel van de handrem doorgeknipt wordt. Hierdoor is de aanhangwagen met een touw makkelijk te verplaatsen. Het gebruik van een extra wielklem of disselslot is volgens de politie een optie naast de ketting.

Verder geeft de politie de tip om de aanhanger zoveel mogelijk buiten het zicht van de openbare weg te zetten. Ook wordt de eigenaar aangeraden om de wagen uniek te maken door een nummer of code op strategische plekken te laten slaan. Als laatst geeft de politie de tip om opvallende stickers op de kar te plakken zodat de wagen minder interessant wordt voor dieven. Daarbij is het verstandig om foto's van de aanhangwagen te maken, zodat de politie weet welke kar ze zoeken als de wagen toch gestolen wordt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren