Weerbericht:
Stapelwolken.
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Dieven wisselen bankpas bejaarde vrouw om

Toegevoegd: 24-03-2021, 13.02 uur
Dieven wisselen bankpas bejaarde vrouw om
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

ARNEMUIDEN - De politie waarschuwt ouderen naar aanleiding van een voorval in Arnemuiden voor een wisseltruc met een bankpas. Een bejaarde vrouw is via de wisseltruc bestolen van haar pinpas en pincode.


Op vrijdagmiddag 19 maart werd het 86-jarige bewoonster van een verpleeg- en verzorgingstehuis aan de Nieuwlandseweg in Arnemuiden gebeld. Ze kreeg ze te horen dat er een pakje voor haar onderweg was en werd gevraagd om met een pinpas 1 euro te betalen. Even later verscheen er een vrouw aan de deur met een enveloppe en een kastje.

De gewiekste vrouw hielp haar bij het zogenaamde pinnen. Hiervoor nam ze de pinpas van het slachtoffer over en vroeg haar de pincode. Na het 'pinnen' overhandigde de vrouw de enveloppe en een bankpas. Toen de bejaarde vrouw even later in een winkel wilde afrekenen, bleek dat ze een pinpas van iemand anders had.

Diezelfde dag werd 500 euro van haar bankrekening gestolen. Verder was er euro afgeschreven zoals beweerd werd door de vrouw aan de deur. De politie ontving een soortgelijke melding uit Zoutelande en vermoedt dat deze werkwijze vaker wordt toegepast. Daarom waarschuwen agenten ouderen, hun kinderen en kleinkinderen voor de wisseltruc. Ook roept de politie mogelijke andere slachtoffers op om aangifte te doen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ger (25-3-2021 om 16:21)
sja ik lees hier en daar wel eens wat en denk dan zeker de straffen zijn veels te laag voor dit tuig. Verder ben ik er van overtuigd dat dit door het ver-ouderwetse rechtssysteem komt, maar het kan natuurlijk ook komen omdat het financieel bekeken is want ja gevangenissen kosten geld dan maar lage straffen geven....
Marcel de Bruijn (25-3-2021 om 09:09)
@knieschijven kapot steken: ja, het is Mark Rutte zijn schuld. En met een maandje zitten kom je er niet vanaf hoor.
Jwz (24-3-2021 om 22:10)
Ja Inderdaad knieschijven kapot en Ineke waarschijnlijk komen ze wel weg met een waarschuwing hooguit werkstraf van 20a40uur max zelf ben ik al een tijdje mensen aant geven doen ze niks mee! Diverse inbraken op hun gewetenloze geweten gedaan 0-actie top
knieschijven kapot steken (24-3-2021 om 18:28)
ooooh als ik het toch zou zien he. Ik breek allebei je knieschijven of je nu vrouw of man bent. Zo laag zo min, om van ouderen te jatten . De weerlozen gaan pakken. Echt he. daar ga ik wel maandje voor zitten hoor. Graag met liefde! Wat zou ik ze toch de touw tyfus inmeppen. Heb je dan zelf geen moeder, oma, of oudere bekende?? Wat zou je daar van vinden als ze het daar mee doen. Ongeloofelijk dit. Ga toch werken lui tering volk! Knieschijven doorsteken, zodat ze in een rolstoel gekluisterd zijn. Dan weten ze hoe het is om hulpbehoefend te zijn. Geen genade met zulke. En met gezicht op tv en doorsturen aan alle media! Maar dankzij Mark Rutte, doen we niks hier aan! We zitten weer met die waardeloze laffe onbetrouwbare hond opgescheept!
Ineke (24-3-2021 om 15:57)
War een lafhartige actie. Waarom gaan mensen niet gewoon werken voor hun geld. Dat heeft deze arme vrouw ook moeten doen. En harder dan wat vrouwen nu moeten.
Cookie-instellingen beheren