Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 17 km

Grote zoekactie vermiste kitesurfer Westerschelde

Toegevoegd: 30-03-2021, 17.16 uur - Update: 30-03-2021, 17.40 uur
Door: Roland de Jong

BRESKENS - Op de Westerschelde tussen Breskens en Hoofdplaat heeft aan het einde van de middag een grote zoekactie plaatsgevonden vanwege een mogelijk in problemen geraakte kitesurfer. Uiteindelijk werd er niemand aangetroffen en omdat er niemand als vermist was opgegeven, werd het zoeken na bijna twee uur gestopt.


Volgens de Nederlandse Kustwacht had een voorbijganger een kiter in problemen gezien op zee. Deze passant belde vervolgens rond 15.30 uur het alarmnummer 112 waarop door de Veiligheidsregio Zeeland de KNRM-reddingboot Zeemanshoop van het station Breskens werd opgeroepen.

De melder verloor in de tussentijd helaas de kitesurfer uit het oog waarop een verdere zoekactie op touw werd gezet. Het incident werd opgepakt door de Kustwacht en vervolgens werd omstreeks 15.55 uur ook de KNRM-reddingboot Winifred Lucy Verkade-Clark van het station Cadzand ingezet. Ook een reddingshelikopter, een Kustwachtvaartuig, een loodsboot en een vaartuig van Rijkswaterstaat sloten zich bij de Search And Rescue-operatie aan. Ook een reddingboot van Multraship kwam ter plekke en de politie surveilleerde op de motor langs de kustlijn.

De Kustwacht riep in de tussentijd via Twitter mensen op om zich te melden als ze iets gezien hebben of iemand uit het water hebben zien komen. “Ook als je weet wie er aan het kitesurfen was omstreeks half 4 ter hoogte van Roompot Zeebad mag je bellen met 0223-542300”, aldus de Kustwacht.

Rond 17.20 uur werd de zoekactie definitief beëindigd.  "Het gebied is intensief vanuit de lucht en op het water doorzocht. Er is geen informatie binnen gekomen over een vermissing. Daarnaast is tijdens de zoektocht gebleken dat er ook zeehondjes zwemmen, mogelijk dat die voor een kitesurfer zijn aangezien", zo liet de Kustwacht na het beëindigen van de zoekactie weten.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (31-3-2021 om 09:54)
@dobre: Wat een onzin schrijft u: Wanneer je zoiets zou doen, dan zal de melder NOOIT meer zijn nek uitsteken wanneer hij een ander in nood ziet en alle mensen die van dat vonnis op de hoogte raken waarschijnlijk ook niet. Met uw ideeën creëer je een samenleving waarin iedereen alleen nog aan zichzelf denkt en een ander in nood laat verrekken. Ik zeil vaak op de Zeeuwse wateren en ik kan u verzekeren dat van een afstandje een zeehond en een zwemmer erg op elkaar lijken.
dobre (30-3-2021 om 19:34)
weer een toerist zeker. Die er geen verstand van heeft dat je niet kan kitesurfen bij windkracht 2-3. Hopelijk worden de kosten op deze melder(ster) verhaald. Iedere melding wordt zeer serieus genomen door alle instanties, hopelijk heeft de melder zelf meegemaakt wat voor impact deze reddingsoperatie op hem heeft gehad. Alle gemaakte kosten die in de duizenden euro's oplopen door deze melder op hem verhalen.
Cookie-instellingen beheren