Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig, in de loop van de middag droger
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Code geel afgegeven vanwege zware onweersbuien

Toegevoegd: 08-05-2021, 17.07 uur
Code geel afgegeven vanwege zware onweersbuien
© Foto: Rolf de Feijter (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Het KNMI heeft voor de provincie Zeeland en de kustprovincies code geel afgegeven voor zondagavond. De waarschuwing is afgegeven in verband met de zware onweersbuien die morgenavond verwacht worden.


Volgens het KNMI trekken zondagavond in de westelijke kustprovincies en in het Waddengebied onweersbuien over het land die mogelijk hagel met zich meebrengen. De buien zorgen voor kans op blikseminslag, hagel en windstoten. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen daar hinder van ondervinden.

Ook is er kans op zware windstoten tot circa 75 kilometer per uur. Het KNMI adviseert om open water en open gebied te mijden. Ook kan men beter niet onder bomen schuilen. Volgens het weersinstituut bewegen de buien in de avond langs de westkust noordwaarts. De weerswaarschuwing geldt van 21.00 uur tot 01.00 uur in de nacht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (9-5-2021 om 16:33)
Een gewaarschuwd mens telt voor twee...
bram goeree (9-5-2021 om 13:24)
ze moeten eens selectiever omgaan met die codes want wanneer het echt nodig is gelooft niemand hier meer in .
camiel (9-5-2021 om 13:10)
vanmorgen stukje gefietst......zou ook enkele regenbuien komen...niks gezien op een paar spetters na. Het is tegenwoordig nogal in om snel een code te geven. Vroeger :-) zei men, er komt een onweersbui. We gaan maar naar binnen. Nu is het code geel, en wordt alles zowat afgelast (buiten de coronatijd).
jan (9-5-2021 om 08:46)
Wie zien het wel wat er komt
Gespierdehulk (8-5-2021 om 20:20)
Voor een paar spetters niet meer of minder
Cookie-instellingen beheren