Weerbericht:
Vanochtend langdurig regen, in de middag van het zuiden uit vrijwel droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Garagehouder verdacht van handel in gestolen onderdelen

Toegevoegd: 28-05-2021, 11.37 uur
Garagehouder verdacht van handel in gestolen onderdelen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

RILLAND - De politie heeft donderdag op vijf plaatsen in woningen en bedrijven onderzoeken ingesteld naar diefstal en heling van auto's. Dat gebeurde in Zeeland en West-Brabant.


Tijdens een onderzoek ontstond bij politie en het Openbaar Ministerie (OM) het vermoeden dat een garagehouder in gesloten auto-onderdelen handelde. Hierbij kwam naast een garage in Rilland ook een loods in Hoogerheide in beeld. Tijdens de doorzoekingen in de loods en een bijbehorende woning in Hoogerheide en panden in Krabbendijke en Rilland heeft de politie diverse goederen in beslag genomen. Het gaat onder meer om een auto, twee motoren en enkele motorblokken.

Bij de actie werden zo'n 15 politiemensen ingezet. Ook enkele opsporingsambtenaren van de Douane namen aan de actie deel. De Douane nam een flinke hoeveelheid rode diesel in beslag. Momenteel worden de in beslag genomen goederen nader onderzocht. Als dat gebeurd is, zullen de verdachten worden verhoord, zo meldt de politie vanochtend.

De politie vermoedt dat in deze zaak sprake is van ondermijning, waarbij de grenzen tussen de bovenwereld (de 'gewone' maatschappij) en de onderwereld (criminelen) vervagen. "Het garagebedrijf werd hierbij voor criminele activiteiten gebruikt", zo stelt de politie in een persbericht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren