Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie en gemeente verspreiden QR-codes met boetekaart bij Dishoek

Toegevoegd: 09-06-2021, 23.14 uur
De QR-codes worden via borden en social media verspreid.
De QR-codes worden via borden en social media verspreid.
© Foto: Politie Zeeland-West Brabant
Door: Remi Mesu

DISHOEK - De politie en gemeente Veere wijzen binnenkort jongeren bij Dishoek via QR-codes gewezen op de boetes die op verschillende vormen van overlast staan. De QR-codes worden op borden en via social media verspreid.


Sinds vorige week treden de politie en de gemeente nadrukkelijk op om de overlast op en rond het strand van Dishoek terug te dringen. Reden daarvoor is de overlast die door feestvierende jongeren ontstaat. Om de overlast terug te dringen waren er al maatregelen, zoals extra toezicht op het strand en rondom Dishoek, genomen.

Nu komen daar dus de QR-codes op borden en social media bij. Via de codes kunnen jongeren op hun telefoon zien welke boetes gegeven worden voor de vormen van overlast. Zo kost zwerfafval 150 euro, levert baldadigheid een boete van 250 euro op en kost een barbecue of open vuur op het strand 300 euro.

Volgens de politie is er niets mis met een normaal bezoek aan het strand, de duinen of een leuk café of restaurant. Maar moeten de jongeren zich wel aan de regels houden. Dat scheelt volgens de agenten een hoop ergernis. Zo zouden omwonenden en bezoekers zich irriteren aan de rommel en hebben zij veel overlast van jongeren die alcohol, drugs of lachgas gebruiken.

Met de QR-codes die verspreid gaan worden, hopen de gemeente Veere en de politie dat iedereen zich aan de regels houdt en rekening met elkaar houdt. In combinatie met de andere maatregelen die al genomen zijn, zou de overlast teruggedrongen moeten worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (12-6-2021 om 00:15)
Waarom met QR code? Zijn ze al zo ver gezakt dat ze geen gewone cijfers en letters kunnen lezen? O nee, dan kunnen ze het zonder telefoon lezen en dat is niet cool....wat een onzin!
Jaap (10-6-2021 om 13:24)
Een typisch Nederlandse, softe en naïeve aanpak, die weinig effect zal hebben, gezien het hoge asogehalte van het gajes. Dit soort problemen vraagt om een veel hardere aanpak. De politie in bijv. Spanje en Portugal lacht zich rot over de manier waarop het in dit gedoogland aangepakt wordt.
willem (10-6-2021 om 10:17)
laat de politie de daar geparkeerde brommers in beslag nemen en teruggeven na het opruimen van de rotzooi en het betalen van een hoge boete.
Mijn mening (10-6-2021 om 08:03)
Die borden zullen snel verdwenen zijn
Cookie-instellingen beheren