Weerbericht:
Wisselend bewolkt
Verkeersinformatie:
30 files van totaal 129 km

Opnieuw brand in duinen bij Scharendijke

Toegevoegd: 12-07-2021, 10.46 uur
Opnieuw brand in duinen bij Scharendijke
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SCHARENDIJKE - In de duinen bij Scharendijke heeft zondagavond laat brand gewoed. Eerder op de dag woedde even verderop ook al een duinbrand.


Rond 23.05 uur werd gemeld dat brand woedde in de duinen nabij strandpaviljoen Dickenz bij het strand van de Brouwersdam. Hierop werd de blusploeg van de post Scharendijke met spoed ter plekke gestuurd. Enkele minuten later volgde ook een oproep voor de waterwagen van Burgh-Haamstede.

Toen de brandweerploeg van Scharendijke ter plekke kwam bleek dat omstanders het brandje al uit hadden gemaakt. De waterwagen kon daarom weer terugkeren naar de kazerne. Ook toen rond 14.40 uur brand woedde in de duinen bij Scharendijke bleek de inzet van de waterwagen niet nodig. 's Middags stond een stuk duin van zo'n 20 vierkante meter in brand. Ook dit brandje kon voor aankomst van de brandweer al grotendeels worden uitgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren