Weerbericht:
Zacht en zonnig najaarsweer, tot vrijdagavond droog
Verkeersinformatie:
30 files van totaal 120 km

Wateroverlast op Tholen, code geel afgekondigd

Toegevoegd: 24-07-2021, 20.59 uur - Update: 25-07-2021, 00.40 uur
Wateroverlast op Tholen, code geel afgekondigd
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OUD-VOSSEMEER - Flinke regenbuien hebben zaterdagavond op verschillende plekken in de gemeente Tholen voor wateroverlast gezorgd. De brandweer heeft assistentie verleend.


De eerste melding kwam rond 19.35 uur binnen vanuit de Raadhuisstraat in Oud-Vossemeer. Rond 20.15 uur kwam er ook een melding binnen van wateroverlast in de Hoenderweg in Sint-Annaland. In korte tijd kwamen zo'n 25 meldingen binnen bij het Operationeel Centrum Brandweer. Deze waren volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) verdeeld over de genoemde kernen.

De brandweer heeft meerdere voertuigen ingezet. Desondanks hebben meerdere woningen waterschade opgelopen. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om huiseigenaren te ondersteunen bij de afhandeling van schade voor woningen met wateroverlast, zo meldt de VRZ.

Voor Zeeland gold tot 22.00 uur zaterdagavond code geel vanwege onweersbuien, lokaal met hagel en veel neerslag in korte tijd. Er was ook kans op blikseminslag, zo meldde het KNMI. Zondag geldt eenzelfde waarschuwing tussen 12.00 en 21.00 uur.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren