Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Wielrenner per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht

Toegevoegd: 05-08-2021, 17.26 uur - Update: 06-08-2021, 12.23 uur
Door: Remi Mesu

VROUWENPOLDER - Een wielrenner is donderdag per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Vermoedelijk is de fietser onwel geworden.


Het incident gebeurde rond 14.30 uur op de Faelweg op het werkeiland Neeltje Jans. Een wielrenner is daar onwel geraakt en had medische hulp nodig. Na de melding werden naast de ambulancedienst ook de strandwacht van het Banjaardstrand, de politie en een traumahelikopter opgeroepen.

Omdat de andere traumahelikopter's al uitgerukt waren, moest de helikopter uit Noord-Holland ter plaatse komen. Volgens de strandwacht moest het slachtoffer worden gereanimeerd. Omstanders waren hier al mee begonnen toen de hulpverleners arriveerden. Uiteindelijk is de wielrenner in de traumahelikopter meegenomen naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Om de hulpdiensten veilig te laten werken was de Faelweg tijdelijk afgesloten voor al het verkeer.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (7-8-2021 om 18:00)
Nouri en Erikson zeggen me zeker wel veel. Bij Erikson hebben ze het goed opgepakt wat ze bij Nouri fout hebben gedaan. Ik pols heb jarenlang bij het rode Kruis gewerkt en weet van daaruit dat je binnen 2 seconden als je er bij komt moet kijken naar de ademhaling bloedsomloop etc. Binnen een paar seconden moet je daar mee starten als iemand neervalt. En dat hebben ze bij mijn club notabene niet gedaan. Als ze direct hadden gecheckt had alles er anders uitgezien en zou hij wellicht een pacemaker hebben. Zijn klachten waren bekend bij Ajax maar nog niet bij zijn familie meen ik. Dus als iemand valt is het eerste wat je moet doen kijken of hij ademt het hart nog wekt en zo ABC.
Jeremy (7-8-2021 om 15:19)
@Kees; wat een simpel figuur ben je eigenlijk om zo te oordelen. Je zal zelf wel geen sporter zijn, want ook goed getrainde sporters kunnen onwel raken (Nouri / Eriksen), maar die namen zullen je vast niks zeggen..
Kees (6-8-2021 om 23:43)
@ Emergo dus jij vind trainingen op fietspaden en de openbare weg normaal als ze snelheden van 60 kunnen en willen bereiken? Ik niet . Alles van boven de 20km per uur hoort niet op een fietspad En het feit dat die onwel werd heb ik al genoemd: slechte training te weinig eten of drinken tijdens sporten
Emergo (6-8-2021 om 19:21)
@Kees Met 60 km voorbij fgescheurd ?? We hebben het hier over 1 wielrenner die onwel wordt en die door jou even gediagnosticeerd wordt terwijk je absoluut niet weet wat de oorzaak is. je laatste zin heeft overigens een mallotig karakter.
Kees (6-8-2021 om 16:13)
Vaak komen ze met 60 kilometer per uur voorbij gescheurd waarbij ze alle voorrang nemen en claimen In dit geval is de wielrenner onwel geworden. Dit kan gebeuren als je slecht getraind bent of niet genoeg drinkt onderweg. Een goede training is erg belangrijk. Maar de beste training is niet op de openbare weg maar op een speciale baan zonder verkeer.
Jeremy (6-8-2021 om 14:10)
@WielManiac: als getuige van dit voorval wil ik even zeggen dat je je echt kapot moet schamen om zo’n reactie te plaatsen zonder te weten wat er daadwerkelijk gebeurde. Meneer fietste alleen op de weg, begon te zwalken en viel vervolgens. Zoals er in het artikel staat vermeldt werd de man hoogst waarschijnlijk onwel. Diep triest dat je dit plaatst en geen normale naam durft te vermelden. Veel belangrijker, ik hoop dat de man het goed maakt!
Cookie-instellingen beheren