Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt en een enkele bui. Overdag af en toe zon
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 23 km

Twee personen aangehouden op verdenking van diefstal

Toegevoegd: 16-09-2021, 15.26 uur
De mannen konden niet verklaren waar het gereedschap vandaan kwam.
De mannen konden niet verklaren waar het gereedschap vandaan kwam.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Remi Mesu

GROEDE - De politie is op zoek naar de eigenaar van katalysatoren en een reciprozaag die in de nacht van woensdag op donderdag werden aangetroffen bij twee aangehouden verdachten in Groede. Het tweetal zat donderdag nog vast voor verhoor.


Surveillerende agenten zagen rond 02.30 uur op de Havendijk in Groede een auto slingerend over de weg rijden. Omdat de rijstijl de indruk gaf dat de bestuurder mogelijk onder invloed was, besloten de agenten het voertuig aan de kant te zetten en te controleren.

De bestuurder, een man van 47 met een onbekende woonplaats, kon zijn rijbewijs niet laten zien. In de auto hing volgens de politie een hennepgeur waarop de agenten besloten in de auto mogen kijken. In het dashboardkastje vonden de politiemensen een kleine hoeveelheid hennep. De bijrijder, een 39-jarige man uit Enschede, gaf daarbij aan dat de hennep van hem is.

Toen de agenten verder keken in de auto troffen ze een tas vol  gereedschap, een reciprozaag en een tweetal katalysatoren aan. Omdat de mannen niet verklaren hoe ze aan de spullen kwamen, werden zij aangehouden op verdenking van diefstal en/of heling. Het tweetal is naar een politecellencomplex gebracht waar ze donderdag verhoord zullen worden. Alle aangetroffen goederen, inclusief de auto, zijn in beslag genomen door de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk (17-9-2021 om 18:16)
Hoe achterlijk kan een mens zijn. Lekker in je auto blowen terwijl je de hele kust afgaat om katalysatoren te jatten.. dit doen ze overigens al heel de zomer en er is meerdere keren melding van gemaakt. Lekker alle kosten op deze kansloze figuren verhalen
R2 (16-9-2021 om 17:03)
Handjes tussen de bankschroef en langzaam dicht draaien. Dit schijnt te helpen voor het geheugen.
L. W (16-9-2021 om 17:02)
Lijkt mij duidelijk dat ze de reciprozaag gebruikt hebben om de katalysatoren te jatten..
Cookie-instellingen beheren