Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt en een enkele bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Rookoverlast door brandende hooibalen Terneuzen

Toegevoegd: 14-10-2021, 13.35 uur
Door: Remi Mesu

TERNEUZEN - Bij een bedrijf in Terneuzen is in de nacht van woensdag op donderdag brand ontstaan in een stapel hooibalen. Door de brand is donderdag de hele dag al stevige rookontwikkeling in de omgeving van het bedrijf te zien en te ruiken.


De brandweer is in de nacht bij het bedrijf aan de Koegorsstraat geweest om te blussen. In de loop van de nacht droeg de brandweer het incident over aan het bedrijf zelf. Zij zijn donderdag de hele dag bezig om de balen op te ruimen en af te blussen blussen. De brandweer monitort de omgeving op rookontwikkeling en voert metingen uit tijdens het opruimen en afblussen.

Door de bluswerkzaamheden is een behoorlijke rookontwikkeling te zien en te ruiken. De rookoverlast ontstaat door het blussen van de balen en door de wind ter plaatse. Daardoor hangt de rookontwikkeling vrij laag en is de rook in een gebied rondom de lokatie te zien en te ruiken. Het advies van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) is, als er hinder wordt ondervonden van deze rook en geur, om ramen en deuren en ventilatie te sluiten. Volgens een woordvoerder van de VRZ heeft de brandweer geen gevaarlijke concentraties in de rook gemeten.

De verwachting is dat het blussen de hele dag zal duren. Enige tijd geleden was er op dezelfde locatie een vergelijkbare brand. Toen was volgens de woordvoerder de overlast van de rook anders omdat de rookpluim rechtop de lucht in ging en er weinig tot geen wind was.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gekke Henkie (15-10-2021 om 15:31)
Pff de beste stuurlui staan weer aan wal, tis nou eenmaal een industrie zone langs het kanaal! Stank hoort daar bij en helaas soms ook zulke dingen! Niemand die zulke dingen wil hoor, ga anders midden in de stad wonen dan heb je t nie... Vriendelijke groetjes een havenarbeider
Rik (15-10-2021 om 05:20)
Vorige keer anders? Dat half Sluiskil in de stank zat wordt maar even vergeten. Belachelijk overigens dat het bedrijf het zelf op moet lossen, die hebben al helemaal geen weet van overlast beperkende maatregelen. Alhoewel, de brandweer deed ook geen moeite om benedenwinds aan te pakken...
Regie (14-10-2021 om 14:53)
Nou wel al de 3de keer in paar maanden tijd ze zouden beter die balen laten liggen in plaat vervoeren naar dat bedrijf gwn hakselen nergens meer last van iets minder kompost maar wel rookvrij en niet elke keer brand
Cookie-instellingen beheren