Weerbericht:
Bewolkt, af en toe regen en veel wind. Donderdag winterse buien
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 21 km

Buitenbrand 's-Heer Abtskerke blijkt urenlange klus

Toegevoegd: 14-11-2021, 17.06 uur - Update: 14-11-2021, 17.45 uur
Door: Roland de Jong

'S-HEER ABTSKERKE - De brandweer is al sinds half drie vanmiddag bezig om een grote buitenbrand te blussen bij de Deeweg in 's-Heer Abtskerke. De klus zit er voorlopig ook nog niet op.


De brandweer werd opgeroepen nadat was gebleken dat nabij het gehucht Sinoutskerke een grote berg met hooibalen in brand stond. In eerste instantie werd alleen de tankautospuit van de post 's-Gravenpolder opgeroepen maar de inhoud van de watertank van de brandweerauto bleek bij lange na niet voldoende om de brand uit te krijgen. Daarom werd tegen 15.00 uur ook de waterwagen van de post Oost-Souburg opgeroepen.

Om niet telkens te hoeven wachten als de tank van de waterwagen leeg was, werd even later ook de waterwagen van Goes gealarmeerd. Inmiddels is ook de brandweer van Krabbendijke ingezet. De logistieke groep zorgt voor eten en drinken voor de ingezette brandweerlieden. Vanuit Oosterland is een haakarmvoertuig met rampenverlichting ter plekke. Met behulp van een graafmachine een loonbedrijf wordt het brandende materiaal uit elkaar gehaald.

Het blussen gaat vermoedelijk nog uren duren.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren