Weerbericht:
Perioden met zon en een enkele bui. Morgen meer zon en droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 7 km

In 'sinkhole' bedolven vrouw na twee uur bevrijd

Toegevoegd: 28-11-2021, 22.14 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De persoon die zondagavond in Middelburg bedolven raakte in een put in de achtertuin van een woning, is bevrijd. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.


Bij de hulpdiensten werd rond 19.10 uur melding gemaakt van het opmerkelijke incident aan de Nieuwstraat. Volgens een woordvoerder van de politie ontstond plotseling een groot gat toen een bewoonster door haar tuin liep. Het ging dus om een zogeheten 'sinkhole'.

De vrouw belandde in de put en bleek niet eenvoudig bevrijd te kunnen worden. Daarom werden meerdere brandweerwagens en een traumateam opgeroepen. Het hoogtereddingsteam van de Veiligheidsregio Zeeland werd uiteindelijk ingezet om de gewonde uit de put omhoog te halen.

Rond 21.10 uur kon het slachtoffer uit de put worden bevrijd. Vervolgens is ze met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor controle maar volgens de politie kon ze wel op haar eigen benen staan. Rond 21.35 uur kon ook de traumahelikopter weer opstijgen. Deze was geland nabij de watertoren op de hoek van de Korte Noordstraat en de Zuidsingel.

Volgens de politie is het gat mogelijk ontstaan als gevolg van hevige neerslag. De betrokken hulpverleners hebben nadien hun inzet geëvalueerd.

Zie ook:

Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Oei oei (29-11-2021 om 16:11)
Arme vrouw! Wat vreselijk zeg, en wat een uitzonderlijk nieuws. Hopelijk gaat het goed met je, dit zal niet vlug vergeten zijn. En wat een fantastische man en buren heb je ook! een buurtje om nog eens trots op te zijn.
Moeder (29-11-2021 om 09:00)
Tjonge, het zou je gebeuren... Sterkte, mevrouw, en beterschap!!! Hopelijk voelt de tuin snel weer betrouwbaar, nadat eea opgelost is.
Cookie-instellingen beheren