Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 18 km

Grote uitslaande brand landbouwschuur Kats

Toegevoegd: 07-12-2021, 19.17 uur - Update: 07-12-2021, 23.39 uur
Door: Roland de Jong

KATS - In de polder tussen Colijnsplaat en Kats is dinsdagavond een grote uitslaande brand uitgebroken in een landbouwschuur. De brandweer is nog volop bezig met blussen.

Nadat rond 17.50 uur voor het eerst melding was gemaakt van de brand aan de Noordlangeweg werd al snel opgeschaald naar middelbrand. Twintig minuten na het ontstaan van de brand schaalde de brandweer op naar 'grote brand', onder meer vanwege het gebrek aan een goede waterwinning.

Toen de brandweerlieden arriveerden, konen ze de vrijstaande schuur al niet meer betreden. De inzet van de brandweer richtte zich daarom op het behoud van de andere schuren op het erf. De brandweer heeft naar eigen zeggen voldoende middelen ter plaatse om overslag/uitbreiding naar de andere schuren te voorkomen.

De schuur zelf staat inmiddels volledig in brand en moet volgens de Veiligheidsregio Zeeland als verloren worden beschouwd. In de schuur liggen aardappelen, hooi en staan landbouwvoertuigen. Om te voorzien in voldoende bluswater is een systeem voor grootschalige watervoorziening ter plaatse gevraagd. Om in voldoende water te voorzien totdat dit systeem operationeel is, zijn twee waterwagens ingezet.

Rond 20.45 uur heeft de officier van dienst van de brandweer het sein 'brand meester' gegeven. De betreffende schuur is afgebrand. Uitbreiding naar de naastgelegen schuren is voorkomen. Momenteel wordt nog nageblust. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren