Weerbericht:
Opklaringen. Morgen zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

Hoogwater zorgt voor afgeslagen duinen in Zeeland

Toegevoegd: 06-01-2022, 17.47 uur
Onder meer bij Vrouwenpolder waren duinen beschadigd.
Onder meer bij Vrouwenpolder waren duinen beschadigd.
© Foto: Waterschap Scheldestromen
Door: Remi Mesu

VROUWENPOLDER - Het hoge water van woensdag heeft ervoor gezorgd dat er bij Vrouwenpolder en enkele plekken bij Nieuwvliet duinen beschadigd zijn. Dat laat Waterschap Scheldestromen weten via Facebook.


Het waterschap deed vrijdagmorgen bij laag water een inspectieronde om te controleren op eventuele schades die onstonden als gevolg van het hoge water. Daaruit bleek dat het hoge water duinafslag heeft veroorzaakt bij Vrouwenpolder en op enkele plaatsen bij Nieuwvliet.

Bij Vrouwenpolder is volgens het waterschap een dijktrap en een strandopgang afgesloten. Ook is er langs de Zeeuwse kustlijn op verschillende plaatsen materiaal aangespoeld. Volgens een woordvoerder van Scheldestromen wordt dat zo snel mogelijk weggehaald. Uit voorzorg werden gisteren de Panoramaweg bij Breskens en enkele strandovergangen aan de Burgemeester van Woelderenlaan in Vlissingen afgesloten.

Waterschap Scheldestromen zette woensdag het zogeheten ‘Maatregelplan Hoogwater’ in. Dat plan treedt in werking zodra er bij Vlissingen een waterstand van 3,30 meter boven NAP of hoger wordt verwacht en begint bij Fase 1 ‘staat van paraatheid’. Bij deze fase worden de actuele waterstanden gemonitord en wordt er gecontroleerd of coupures en andere werken in de primaire waterkering zijn afgesloten. Vanaf een verwachte waterstand van 3,70 meter boven NAP worden de dijken op sommige plaatsen daadwerkelijk bewaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arno (7-1-2022 om 13:53)
Blijft een vervelend mens, moeder natuur.
Cookie-instellingen beheren