Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 13 km

Kachelpijp in de brand gevlogen in Geersdijk

Toegevoegd: 14-01-2022, 23.52 uur
Kachelpijp in de brand gevlogen in Geersdijk
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

GEERSDIJK - De brandweer is vrijdag uitgerukt voor een brand in een schoorsteen in Geersdijk. Ter plaatse was door het brandje rookontwikkeling ontstaan.


De brandweer rukte vrijdagavond uit nadat er rond 20.10 uur een melding binnenkwam van een schoorsteenbrand aan de Stekeldijk in Geersdijk. In de woning zou rookontwikkeling zijn. Daarnaast waren er vuurverschijnselen uit de kachelpijp op het dak te zien.

De bewoners van het huis hadden zelf al een bluspoging ondernomen en de haard leeggehaald. De bluslieden van de post Kamperland controleerden de kachelpijp gecontroleerd op warmte die er nagenoeg niet meer was. De brandweer heeft voor het vertrek het advies gegeven om de schoorsteen te laten vegen voordat er weer gestookt kan worden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (15-1-2022 om 18:23)
Regelmatig vegen is ook een probleem. Bij een gashaard 1 keer per jaar aantoonbaar. Bij een open haard 2 keer per jaar. Doe je dat zelf of een buurman en je hebt geen bewijs van het vegen en je krijgt brand dan dekt je verzekering niet. Allesbrander moet ook 2 keer per jaar door professional bedrijf geveegd worden. En dan nog een puntje. De kachelpijp voor gas toestellen mag enkelvoudig zijn. Voor een allesbrander of houtkachel MOET deze dubbelwandig zijn. Beter is echter overal dubbelwandige pijpen te gebruiken.
Cookie-instellingen beheren