Weerbericht:
Veel bewolking, vanmiddag regen. Komende nacht en morgen enkele buien
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Duikbrandweer Goes redt mensen uit auto

Toegevoegd: 08-02-2001, 23.59 uur
Door: Brandweer Goes

WOLPHAARTSDIJK - Donderdagavond om 20.16 uur werd het duikteam van de Goese brandweer gealarmeerd omdat er een auto op z'n kop in een watergang was terecht gekomen op de kruising Kaaidijk/Stadseweg bij de ingang van het dorp Wolphaartsdijk.

Een minuut eerder was er al een ambulance door de CPA op pad gestuurd. Direct werden ook een chauffeursgroep van de post Goes en de blusgroep Wolphaartsdijk gealarmeerd. Samen met de ambulance waren de brandweerlieden van de post Wolphaartsdijk als eerste ter plaatse.

Onmiddellijk werden de twee inzittenden van de Belgische Seat met vereende krachten uit hun wrak gehaald. De auto lag voor een belangrijk deel onder water. Met spoed werd een tweede ambulance ter plaatse gevraagd. Kort daarna konden de beide slachtoffers in redelijk stabiele toestand richting Oosterscheldeziekenhuis in Goes worden vervoerd.

Het duikteam uit Goes was eveneens snel ter plaatse. Om absolute zekerheid te hebben dat er niet meer slachtoffers in het spel waren werd de watergang rond het voertuig door drie duikers afgezocht. Daarna assisteerde de brandweer de berger bij het uit de watergang takelen van het voertuig en gingen de duikers daarna nogmaals de watergang in om persoonlijke bezittingen uit het water te vissen.

Met behulp van de lichtmast op het hulpverleningsvoertuig werd de ongevalsplaats in het licht gezet. Rond half tien waren alle voertuigen na deze snelle hulpactie weer terug op hun kazerne's.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren