Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Dronken Pool raast met 150 km/h door Westerscheldetunnel

Toegevoegd: 09-04-2022, 20.09 uur
Dronken Pool raast met 150 km/h door Westerscheldetunnel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

TERNEUZEN - Motoragenten van de oost-Brabantse verkeerspolitie hebben zaterdag een Pool van de weg gehaald die met 150 kilometer per uur door de Westerscheldetunnel reed. De automobilist bleek na een blaastest zwaar onder invloed te zijn.


De motoragenten van de oost-Brabantse verkeerspolitie waren zaterdagochtend onderweg naar Terneuzen om de wielerkoers 'de omloop van de Braakman' te begeleiden. In de Westerscheldetunnel werden de agenten rechts ingehaald door een automobilist uit Polen. Volgens de politie reed hij vervolgens na correctie 150 km/u in de tunnel.

Ook zou hij bijna tegen de tunnelwand zijn gebotst. De 41-jarige bestuurder bleek na een blaastest zwaar onder invloed van alcohol te zijn. Uit de test bleek dat de man 930 ug/l blies. Ver boven de limiet van 220 ug/l. Ook had hij geen rijbewijs. De automobilist krijgt een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs, rijden onder invloed en de snelheidsovertreding 50 km/u te hard. Volgens de politie is het niet de eerste keer dat de Pool in de fout gaat. In november 2021 blies hij bij een controle al eens 1100 ug/l.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dikke mik (10-4-2022 om 17:32)
Duidelijk verhaal Jan!
pippa (10-4-2022 om 15:51)
Wederom opgepakt voor dronken achter het stuur, geen rijbewijs, zo,n iemand hoort voor lange tijd achter de tralies! Auto verbeurd verklaart. Leren doen zulke debielen het nooit!!
Sonja (10-4-2022 om 13:54)
Tja, exsportzeeuw, heb ook Polen naast me, als ze even gewerkt hebben zijn ze klaar voor een uitkering, naast mij gaat de visite ( bezopen Polen) gewoon weg in auto of op scooter, heb een Poolse oom gehad, schat van een man, maar tussen zijn voorraad wodka waren flessen met water gevuld, zodat zijn vrouw niet wist hoeveel hij eigenlijk dronk en ja van mij mogen ze iedereen bekend maken, wat opsporing verzocht betreft, 95 % zijn nu eenmaal getinte criminelen , denk dat de regering dit zo wil, om geen hat tegen bepaalde groepen te kweken, maar daar kijken wij wel doorheen!
Arjan Toorenaar (10-4-2022 om 13:37)
Ik keur niet goed wat deze meneer heeft gedaan, maar het feit dat hij met die snelheid de politiemotor rechts kon inhalen wil volgens mij zeggen dat de agenten onnodig links reden. Wij mogen dit niet.
JFK (10-4-2022 om 13:33)
Jacob, helemaal gelijk maar het probleem is, ze gaan even terug naar Polen en kopen in de kroeg een nieuw paspoort. Bovendien is dit niet de enige Oost-europeaan die overal schijt aan heeft zo zijn er ook de Litouwers die ladderzat achter het stuur zitten zelfs in vrachtauto's. Laatst in de polder stond er een half in de berm onverlicht, harde jengelmuziek uit de cabine en met de fles aan de mond. De volgende ochtend lagen er 2 lege flessen in de berm (was geen water) en dan gewoon weer gaan rijden.
Wim (10-4-2022 om 12:28)
Direct na gevangenisstraf het land uitzetten
Cookie-instellingen beheren