Weerbericht:
Af en toe zon en droog. Morgen zonnig en warmer
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Sirene Mortiere blijft stil vanwege vogelnest

Toegevoegd: 02-05-2022, 09.42 uur
Sirene Mortiere blijft stil vanwege vogelnest
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Een sirene in de Middelburgse wijk Mortiere zal maandag niet klinken tijdens de maandelijkse test. De reden is echter geen defect maar een nest van een stel Aalscholvers.


De vogels hebben op de sirenepaal hun nest gemaakt. Volgens de gemeente Middelburg zijn de Aalscholvers een beschermde vogelsoort. Om die reden heeft het nest een beschermde status vanuit de Wet Natuurbescherming. Dat betekent dat de sirene aan de Louis Armstrongstraat in Middelburg maandag dus niet zal klinken. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Adri (3-5-2022 om 08:14)
Heerlijk hè? Dat onderuit gezakt met een bakje koffie zeuren vanachter je toetsenbord......en waarom? Gewoon om te zeuren.....!
Pim (2-5-2022 om 23:21)
Super goed werk! Ook dieren in dit geval de vogels hebben ook recht op leven en bescherming. Blijkbaar hebben sommige die hier antwoorden niet de beste opvoeding gehad.
Petur (2-5-2022 om 20:04)
Henk en Zeeuw zijn vast mensen die als er een natuurramp plaatsvindt pas gaan nadenken
Rick (2-5-2022 om 19:20)
Vogel: dat is in veel gevallen ook zo, als je de degeneratie van de mens eens goed beschouwt.' Het zijn juist mensen zoals u die het verstand ver kwijt zijn. Oh wee als we gehinderd worden in onze jacht naar meer, meer, meer....
Gilian (2-5-2022 om 18:50)
Deze palen worden alsnog gewoon getest maar dan "stil"; het foutgevoelige deel, de communicatie, wordt dan doorgemeten. Als een auto in 't contact maar met de motor uit. Dit hele verhaal wordt door mensen buiten proporties geblazen. Respect voor dieren of niet, je moet niet onschuld
Henk (2-5-2022 om 17:40)
Ja, het wordt nog gekker Zeeuw! Vanaf volgend jaar moet iedereen verplicht geitenwollen sokken dragen!
Cookie-instellingen beheren