Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km
-->

Forse schade bij Draaibrug Oost-Souburg

Toegevoegd: 12-09-2022, 20.02 uur
Door de schade kon de brug tijdelijk niet meer open of dicht.
Door de schade kon de brug tijdelijk niet meer open of dicht.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Eugène Harthoorn

OOST-SOUBURG – Tijdens het onstuimige weer van het afgelopen weekend is de bliksem ingeslagen bij de Draaibrug van Oost-Souburg. De brug raakte flink beschadigd.


De bliksem sloeg afgelopen zaterdag in bij de brug. De enorme klap zorgde voor een flinke schade in de brug. Hierdoor kon de brug niet meer open of dicht. De provincie laat weten dat deze schade vanavond tussen 21.30 uur en 07.00 uur verholpen zal worden. Hierdoor is het voor scheepvaart niet mogelijk de brug te passeren. De verwachting is dat de brug vanaf 07.00 uur weer volledig werkzaam is.

-->

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jumbo (14-9-2022 om 12:56)
Dus .. brug mag paar keer per uur open toch
Edjetee (14-9-2022 om 12:25)
@brugwachter. Ik denk dat het nu goed is uitgelegd aan Jumbo. Hij kon natuurlijk niet naar de open dag, want hij stond te wachten voor de brug.
Brugwachter (14-9-2022 om 09:30)
@Jumbo, wordt tijd dat u zich er eens in verdiept .Er zijn op het kanaal 8x per dag dus om de 2 uur een blauwe golf voor de pleziervaart, daarnaast komt er ook beroepsvaart door het kanaal en die mogen er altijd door. Maar ook daar staan tijden voor. De brugwachters moeten zich aan die tijden houden. En om de voetgangers en fietsers te gemoed te komen wordt er soms 2 x achter elkaar gedraaid om deze mensen tussentijds over de brug te laten. Want hij mag in principe 20 minuten openstaan voor de scheepvaart. Als u afgelopen zaterdag naar de open dag van de provincie was gegaan en op de centrale in Vlissingen een kijkje had genomen, hadden ze het u haarfijn kunnen uitleggen hoe het allemaal werkt.
Jumbo (13-9-2022 om 20:09)
@johan Zijn ook mensen die werken Zelf aan de andere kant van het kanaal
Jumbo (13-9-2022 om 13:53)
Die blauwe golf is alleen extra , zodat de in een ruk sneller kunnen doorvaren op bepaalde tijden . Buiten om dat ook voor elke scheet open : https://waterkaart.net/gids/brug.php?naam=Brug-Souburg
Johan (13-9-2022 om 13:41)
@Jumbo: Dat kanaal ligt er voor de scheepvaart. Omdat u zo graag wil oversteken is er een brug gebouwd. Eigenlijk moet die brug steeds open staan voor de scheepvaart en een keer per uur even dicht gaan als er veel mensen staan, zodat u toch naar de overkant kunt.
Cookie-instellingen beheren