Weerbericht:
Vanochtend in het noorden lokaal glad. Verder buien, soms met natte sneeuw
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Politie waarschuwt voor stroopwafelverkoper

Toegevoegd: 06-10-2022, 16.00 uur
Politie waarschuwt voor stroopwafelverkoper
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - In de gemeente Reimerswaal is een man actief die zegt stroopwafels en chocola te verkopen maar eigenlijk hele andere plannen heeft. Volgens de politie is namelijk sprake van iemand die middels een babbeltruc diefstallen wil plegen.


De verkoper zegt volgens de politie namens de scouting langs de deuren te gaan, maar dat blijkt niet te kloppen. De wijkagenten van de gemeente Reimerswaal meldden dat de man met name bij ouderen probeert om binnen te komen. "Eenmaal binnen probeert hij ongemerkt geld, sieraden of sleutels mee te nemen", zo vertelt de politie.

Mensen die de man aan de deur krijgen, worden opgeroepen hem niet binnen te laten. "Als u het niet vertrouwt, sluit dan de deur en bel 112. Heeft u te maken met een stroopwafelverkoper van een echt goed doel? Laat deze persoon dan ook niet binnen maar handel de verkoop aan de deur af", zo luidt het advies van de wijkagenten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K.C. (6-10-2022 om 19:38)
Die man kwam gister bij mij aan de deur, en daarna bij mijn buren, als ik dit artikel lees ben ik blij dat ik ogen en verstand heb en niks van hem wou hebben, letterlijk en figuurlijk.
Rien (6-10-2022 om 16:18)
Je kunt toch een foto van hem maken en aangifte doen? Kijken hoe hij reageert. Hij mag gerust bij mij aan de deur komen .
Cookie-instellingen beheren