Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

254 kilo cocaïne aangetroffen in Vlissingse haven

Toegevoegd: 20-10-2022, 17.38 uur
De drugs zijn inmiddels vernietigd.
De drugs zijn inmiddels vernietigd.
© Foto: Openbaar Ministerie (OM)
Door: Remi Mesu

VLISSINGEN - De Douane heeft donderdag ijdens een gerichte controle van een container een partij cocaïne ontdekt in de haven van Vlissingen. De gevonden lading vertegenwoordigt een straatwaarde van ruim 26,5 miljoen euro.

De blokken verdovende middelen, die samen 254 kilo wogen, zaten in dozen tussen een lading bananen uit Ecuador. De lading was op doorreis naar een bedrijf in Duitsland. De Douaniers riepen na de vondst direct de collega’s van het Team Bijzondere Bijstand (TBB) op.

Zij vervoerden op hun beurt de drugs naar een veilige plek om het daar te testen en te wegen. Het zogeheten HARC-team, een samenwerkingsverband tussen zeehavenpolitie, Douane, FIOD en het Openbaar Ministerie, heeft de zaak verder in onderzoek. De verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd. 

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
exportzeeuw (21-10-2022 om 07:55)
dweilen met de kraan open. er is steeds meer vraag dus het aanbod blijft groeien. dit houdt niet meer op
Johan (21-10-2022 om 07:37)
Ben ik nou de enige die verbaasd is over de waarde van zo'n partij drugs? € 26.500.000,- voor een vrachtje plantaardige rommel wat gewoon in een klein bestelautootje past gaat mijn voorstellingsvermogen te boven....
Cees (20-10-2022 om 20:30)
Mooi resultaat. Complimenten.
Cookie-instellingen beheren