Weerbericht:
Vandaag geregeld buien, komende nacht kans op gladheid
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Brandweer voorkomt grote ontploffing Ritthem

Toegevoegd: 18-04-2007, 17.44 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

RITTHEM - De Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg heeft woensdagmiddag een grote ontploffing in Vlissingen-Oost kunnen voorkomen.

Rond 16.10 uur meldden de medewerkers van het bedrijf Grant Prideco Company aan de Engelandweg in Ritthem (havennummer 1198) dat er tijdens snijwerkzaamheden brand was uitgebroken in een leiding op het bedrijfsterrein. Hierdoor bestond de kans op een hevige explosie omdat, als de hitte de tank zou bereiken de warmte zich alleen maar zou ophopen en dit proces niet of nauwelijk te stoppen was.

De omgeving werd direct volledig ontruimd. De brandweer rukte met twee blusvoertuigen uit om de leiding, een gasfles en de omgeving te koelen. Op die manier wisten de spuitgasten een ontploffing te voorkomen. De situatie was na ongeveer een uur weer volledig normaal.

De oorzaak van de brand is niet bekend.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren