Weerbericht:
Van het zuidwesten uit regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Rookmelder piept, brandlucht geroken maar geen brand

Toegevoegd: 31-10-2022, 18.25 uur
Rookmelder piept, brandlucht geroken maar geen brand
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De brandweer is vannacht uitgerukt nadat in een appartement in Middelburg een rookmelder was afgegaan en tegelijkertijd een brandlucht was geroken. Uiteindelijk bleek er geen sprake te zijn van brand.


De vrijwilligers van de Middelburgse brandweerpost Rooseveltlaan werden rond 05.00 uur gewekt door hun piepers. In een wooncomplex aan het Bastion was zogezegd een rookmelder gaan piepen. Ook werd dus een brandlucht geroken. De brandweer ging samen met de politie op onderzoek uit.

Op de eerste verdieping van het complex bleek een appartement leeg te staan vanwege een verbouwing. In deze woning bevond zich de piepende rookmelder. Nadat brandweerlieden zich via een openstaand raam toegang hadden verschaft tot het appartement, werd echter geen brand aangetroffen. Volgens de brandweer heeft bouwstof er vermoedelijk voor gezorgd dat de rookmelder 'onterecht' af was gegaan.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren