Weerbericht:
Enkele buien en eerst vrij veel wind. Morgen perioden met regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Veel rook vrijgekomen bij woningbrand Zoutelande

Toegevoegd: 13-11-2022, 18.49 uur - Update: 13-11-2022, 19.49 uur
Door: Roland de Jong

ZOUTELANDE - In Zoutelande is zondag aan het begin van de avond brand uitgebroken in een woning. Er komt veel rook vrij. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.


De brand aan de Roompotstraat werd rond 18.25 uur gemeld als zijnde een schoorsteenbrand. Toen de brandweer arriveerde, stond de straat al vol rook. De twee bewoners en een aanwezige hond hadden zich met hulp van de politie reeds in veiligheid gebracht. Even na 18.45 uur is door de brandweer opgeschaald naar middelbrand.

De brandweer is aanwezig met blusvoertuigen van de posten Zoutelande en Westkapelle. Vanuit Middelburg is een ladderwagen ter plekke gekomen. Er moeten delen van plafonds worden gesloopt om de vuurhaard rond het schoorsteenkanaal goed te kunnen bereiken, zo meldt de Veiligheidsregio Zeeland.

Rond 19.10 uur heeft de brandweer het sein brand meester gegeven. Er hangt nog wat rook in de woning, daarom wordt er nog geventileerd. Na de melding van de brand werd ook een ambulanceteam opgeroepen maar voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. De hulp van Stichting Salvage is ingeroepen om de bewoners te helpen bij de afhandeling van de schade.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
linda adam (14-11-2022 om 17:26)
is niet gezegd dat hij niet is schoongemaakt loes. maar als het niet goed gedaan wordt heb je ook een probleem
Loes (13-11-2022 om 20:15)
Zal de laatste schoorsteenbrand niet zijn men denkt goedkoop te zijn met openhaard maar onderhoud schoorsteen hoort er ook bij doet men dat niet heb je meer kosten.
Cookie-instellingen beheren