Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 32 km

Brandweer inspecteert AZC met behulp van kraan na grote brand

Toegevoegd: 17-12-2022, 14.59 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Met behulp van een grote hijskraan is de brandweer momenteel bezig om het beschadigde gebouw van het asielzoekerscentrum (AZC) in Middelburg te inspecteren.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) zijn niet alle uitgebrande appartementen in het gebouw meer veilig te betreden door de brandweer. Er zit mogelijk echter nog wel warmte in het gebouw en daarom worden met behulp van de kraan sloopwerkzaamheden verricht.

Het droneteam van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is gevraagd om van bovenaf beelden te maken zodat de brandweer een nog beter beeld heeft van de situatie. Inmiddels is een deel van de ingezette brandweerploegen overigens afgelost door collega's van andere posten in de regio.

De brand heeft overigens een groot gedeelte van de bewoners van het complex aan de Laurens Stommesweg tijdelijk dakloos gemaakt. Eerder vanmiddag maakte de VRZ namelijk bekend dat 90 bewoners voorlopig nog niet terug kunnen naar hun kamers. Zo'n 140 anderen kunnen naar verwachting morgen weer terug. In totaal 70 bewoners kunnen wel vandaag weer terug naar het AZC.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren