Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
83 files van totaal 325 km

Meerdere woningen ontruimd vanwege terpentinelucht in Middelburg

Toegevoegd: 21-01-2023, 18.23 uur
De oorzaak van de terpetinelucht is nog niet gevonden.
De oorzaak van de terpetinelucht is nog niet gevonden.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – Meerdere bewoners van de Meanderhof in Middelburg mochten zaterdagmiddag enige tijd hun woning niet in omdat er een terpentinelucht in de woningen hing. De brandweer onderzocht de oorzaak.


Een tankautospuit van brandweerpost Torenweg werd omstreeks 14.05 uur naar de woningen gestuurd. De bemanningsleden roken ter plaatse de terpentinegeur ook. Daarom is ook de Officier van Dienst van de brandweer ter plaatse gekomen. Deze heeft besloten dat de adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer ook ter plaatse moest komen.
 

De brandweer heeft gezamenlijk met de gemeente onderzoek gedaan naar de oorzaak van de lucht. Deze werd echter nog niet gevonden. Tijdens dit onderzoek mochten de bewoners hun huis niet in. Nadat de brandweer had geconcludeerd dat de gemeten waarden geen gevaar meer waren voor de gezondheid, zijn de woningen geventileerd. Hierna mochten de bewoners, omstreeks 17.00 uur, hun woningen weer betreden.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren