Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 36 km

Wandelaars verdwaald, opgepikt door SAR-helikopter

Toegevoegd: 26-02-2023, 20.06 uur
De wandelaars werden in goede gezondheid aangetroffen.
De wandelaars werden in goede gezondheid aangetroffen.
© Foto: Reinoud Hiemstra
Door: Reinoud Hiemstra

GRAAUW - In een wandelgebied bij Graauw waren zondagavond twee wandelaars vermist. Een SAR-helikopter (Search And Rescue) van de Nederlandse Kustwacht heeft de wandelaars gered.


Rond 18.00 uur werd er melding gemaakt van twee vermiste personen. Hierop werd de hulp van de kustwacht en de KNRM opgeroepen. Deze zijn gaan zoeken en hebben de personen op weten te sporen. Mede door de inzet van de SAR-helikopter van de Nederlandse Kustwacht zijn de personen in goede gezondheid aangetroffen en door de helikopter teruggebracht naar de jachthaven van Graauw. "De twee personen waren verdwaald", aldus een woordvoerder van de Nederlandse Kustwacht.

De SAR-helikopter landde op de parkeerplaats net buiten de jachthaven van Grauw. De politie kwam ter plaatse en heeft de landingslocatie van de SAR-helikopter veilig gesteld. De helikopter kon omstreeks 18.50 uur terug naar zijn thuisbasis.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frank (27-2-2023 om 17:11)
Sorry hoor maar je kunt het verdronken land toch moeilijk een wandelgebied noemen. Het grootste gedeelte is trouwens niet vrij toegankelijk. Als je er wil wandelen neem dan de vrije wandelingen vanuit Emmadorp of ga onder leiding van een ervaren gids. Er zijn in het verleden meerdere mensen verdronken in het gebied ook mensen die het gebied kenden. Blijf er uit en als je er van wil genieten wandel dan lekker over de dijk en neem vooral je verrekijker mee.
Gina Heynze (27-2-2023 om 10:06)
Jeetje wat een oordelen weer. Dit doen mensen toch niet expres zeker? Gelukkig zijn er dan hulpdiensten. Dit ka iedereen overkomen.
Nobel (27-2-2023 om 09:32)
De meeste toeristen weten helemaal niks over eb en vloed hoor. Gehoord hier aan de Oosterschelde: Goh, wat staat er weinig water in de haven. Vreemd, het heeft toch pas heel veel geregend... Ga er maar aan staan !
Anon (27-2-2023 om 07:32)
Waar denk je dat SAR voor is opgericht? Moet straks ook iedereen die een onschuldige inschattingsfout in het verkeer en daardoor verongelukt ook zelf de ambulance betalen?
chan (27-2-2023 om 05:18)
Nou "Lezer", ik weet niet hoor maar als ik naar de dokter of tandarts ga krijg ik gewoon de rekening thuis, ondanks dat ik verzekerd ben. Iets met "eigen risico" enzo, maargoed. Eerst keihard gaan roepen, schreeuwen schoppen en slaan omdat iemand een "gratis" helicopter ritje krijgt, en jij niet, is natuurlijk makkelijker dan eerst even nadenken voordat je je laat leiden door allerlei ongecontroleerde emoties. En Sara, gelukkig gaat er bij jou kennelijk nooit wat mis? Zoiets als dit kan gebeuren, maargoed, als jij straks ergens op vakantie bent en er gaat iets mis, slaan de hulpdiensten jou speciaal over ok? Als dat is wat je wilt....
Lezer (26-2-2023 om 20:22)
Het wordt tijd dat dit soort hulpverlening doorberekend wordt aan de patiënt ipv de burger.
Cookie-instellingen beheren