Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Duo veroordeeld voor pinpasfraude

Toegevoegd: 06-03-2023, 16.57 uur
Duo veroordeeld voor pinpasfraude
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 25-jarige Axelaar L. M. en zijn maat in 't kwaad, de 19-jarige M. K., zijn maandag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot 15 maanden waarvan vijf voorwaardelijk, respectievelijk 131 dagen waarvan 90 voorwaardelijk. De twee stonden terecht voor bankpasfraude.


Het duo deed zich vorig jaar juli en augustus met de inmiddels bekende smoes telefonisch voor als bankmedewerker. De twee vertelden de (voornamelijk oudere) mensen dat er geld van hun rekening was gehaald en dat ze hun bankpas mét pinpascode aan de medewerker moesten afgeven om erger te voorkomen.

Vervolgens werd er geld van de slachtoffers gepind. Het duo vond hun Waterloo toen een bejaarde inwoner van Middelburg het zaakje niet vertrouwde en de politie inschakelde. K. belde bij zijn toekomstige slachtoffer aan en werd daar 'hartelijk ontvangen' door de politie. Hierna belandde hij in een politiecel.

Tegen het duo waren celstraffen van 12 waarvan vier maanden voorwaardelijk en zes maanden waarvan de helft voorwaardelijk geëist.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (8-3-2023 om 12:46)
Tegen het duo waren celstraffen van 12 waarvan vier maanden voorwaardelijk en zes maanden waarvan de helft voorwaardelijk geëist. wat zijn dat voor straffen .behalve een hogere celstraf zouden de klootzakken ook op welke manier dan ook alle schade moeten vergoeden .die rotzakken moet je ook financieel aanpakken .
Tja (6-3-2023 om 22:10)
Daswaar @Januitvlissingen echter bij welke misdaad is da niet in nl
jan uit Vlissingen (6-3-2023 om 18:03)
Dit duo zal na deze zware straf zeer zeker nooit meer aan pinpasfraude doen. Denk echter dat ze nu alweer op zoek zijn naar volgende slachtoffers.
Cookie-instellingen beheren