Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 47 km

Persoon waait van trap Vlissingen en raakt ernstig gewond

Toegevoegd: 13-03-2023, 14.28 uur - Update: 13-03-2023, 17.48 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Een persoon is vanmiddag ernstig gewond geraakt toen deze in Vlissingen op een trap werd gegrepen door een windvlaag en vervolgens ongelukkig ten val kwam. Dat heeft de politie bevestigd.


Het slachtoffer kwam omstreeks 13.30 uur ten val op de Leeuwentrap, die vanaf de kruising Badhuisstraat - Burgemeester van Woelderenlaan leidt naar de Boulevards. Na de melding van het ongeluk werden twee ambulanceteams, de politie en een traumahelikopter opgeroepen. Rond 14.10 uur landde de traumahelikopter naast de A58 bij Heinkenszand. Hier was een rendez-vous afgesproken met de ambulancedienst. Omstreeks 14.25 uur is de gewonde overgebracht naar het ziekenhuis in Goes, waar ook de traumahelikopter naartoe vloog.

Het KNMI kondigde overigens eerder vandaag al code geel af vanwege de kans op zware windstoten. In Zeeland moet volgens de meteorologen nog tot 15.00 uur rekening worden gehouden met windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur. Ten tijde van het ongeluk in Vlissingen stond daar volgens de gegevens op de website van het KNMI een zuidwestenwind met kracht 8 op de schaal van Beafort.

Medewerkers van de gemeente Vlissingen hebben de trap na het incident afgezet met linten.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jac (13-3-2023 om 18:45)
Laat me raden.... de doorgeslagen reactie van de gemeente zal zijn de Leeuwentrap ontmantelen, afbreken of totaal verbouwen? Ongelukken gebeuren nu eenmaal, en zeker als het flink waait, hadden ze die hoge flats daar niet moeten bouwen, tis nu een windtrechter daar, ondanks dat mooie maar niet al te functionele windscherm boven aan de trap. Sterke voor de gene die van de trap is gevallen, nooit leuk wat de oorzaak ook is.
Loes (13-3-2023 om 17:39)
Wat een reacties hoeveel van degene nemen risico's in het verkeer of met de storm, sneeuw, ijzel. Mischien kun je het degene vertellen in het ziekenhuis. Hoeveel mensen lopen er die trap af vandaag? En deze persoon net ongelukkig ten val kwam.
Naessens Peter (13-3-2023 om 15:11)
Had hij niet makkelijker door kunnen vliegen naar goes is 1 minuut verder vliegen
Cookie-instellingen beheren