Weerbericht:
Zonnig, in het zuidoosten meer bewolking en kleine kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
106 files van totaal 408 km

Piek in aantal woninginbraken Terneuzen

Toegevoegd: 06-05-2023, 19.48 uur
Piek in aantal woninginbraken Terneuzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie heeft een piek gesignaleerd in het aantal woninginbraken in Terneuzen. Daarom roept de politie Terneuzenaren via social media om alert te zijn.


Volgens de politie wisten inbrekers dit jaar al zeker 33 keer toe te slaan. Bij 19 woningen werd er daadwerkelijk iets buitgemaakt, in 19 gevallen bleef het bij een poging. Voor de politie reden om burgers op te roepen alert te zijn en aandacht te geven aan preventie. "Elke inbraak is er één te veel. Als woninghuurder of eigenaar kun je zelf heel veel doen om de kans op een inbraak te verkleinen. Maak het ze vooral niet te makkelijk", zo stelt de politie.

De politie raadt aan ramen en deuren niet alleen te sluiten als je gaat slapen of als je voor langere tijd weg bent, maar ook als je maar even van huis gaat. "Juist in deze periode dat het weer lekkerder weer wordt. En draai deuren op slot, ook als je even weggaat. Laat de inbreker in de kou staan. Voorzie je woning van goede sloten", aldus de politie.

Verder raadt de politie aan om waardevolle spullen uit het zicht te laten en buitenverlichting te gebruiken. "Bijvoorbeeld op schemerschakelaar of bewegingssensor." De politie geeft ook als top om sleutels uit het zicht te leggen en ze niet aan de binnenkant van het slot te laten zitten. Ook het verstoppen van de sleutels is niet verstandig. "Onder de mat of in de bloempot is géén geheime plek", zo zegt de politie.

De politie hecht ook waarde aan sociale controle. "
Word lid van een buurtpreventiegroep en maak afspraken met je buren om op elkaars huis te letten bij afwezigheid." Tot slot heeft de politie als tip deuren en ramen niet te verbergen achter hoge schuttingen, bomen of struiken. "Dit maakt sociale controle niet mogelijk", aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (7-5-2023 om 18:34)
mooi hoor al die tips maar er is maar oplossing die werkt .vergroot de pakkans door meer politie op straat en wanneer ze gepakt worden bestraf ze dan eens echt ipv de flut strafjes die de rechter nu geven .buitenlander na hun straf het land uit .maar ja hier word al zolang om gevraagd ,maar er word nooit geluisterd .
Cookie-instellingen beheren