Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Duiker omgekomen bij Zuid Langeweg Dreischor

Toegevoegd: 07-05-2023, 15.41 uur - Update: 07-05-2023, 17.11 uur
Door: Roland de Jong

DREISCHOR - Bij de Zuid Langeweg in Dreischor is zondagmiddag een duiker in problemen gekomen en overleden. Het slachtoffer werd gevonden tijdens een zoekactie van de hulpdiensten.


Het incident in de Grevelingen werd rond 15.00 uur gemeld. Na de melding stuurde de brandweer onder meer duikers ter plaatse. Het Kustwachtcentrum alarmeerde een KNRM-reddingboot van het station Ouddorp en de snelle reddings- en bergingsboot Mistral. Ook werd het kusthulpverleningsvoertuig van de KNRM Ouddorp ingezet. Vanuit Nijmegen werd de traumahelikopter Lifeliner 3 ter plekke gestuurd maar de inzet hiervan werd later geannuleerd.

Rond 15.40 uur meldde de Veiligheidsregio dat de brandweerduikers ter plekke waren en dat een zoekslag werd gemaakt in het Grevelingenmeer. Tijdens die zoekactie is het slachtoffer gelokaliseerd en aan wal gebracht. De duiker was echter al overleden, zo laat de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) weten.

"Helaas is de duiker overleden aangetroffen in het water. De familie is door de politie op de hoogte gebracht. Er werd in aanvang rekening gehouden met een tweede duiker, uit onderzoek werd duidelijk dat er geen andere personen betrokken waren bij dit incident", aldus de Veiligheidsregio.

De meeste hulpverleners zijn inmiddels weer vertrokken. De politie onderzoekt de toedracht van het incident.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arnold (8-5-2023 om 21:31)
Weer van die wijsneuzen die een tragisch bericht aanpakken om even flink te doen met hun zogenaamde expertise. Al zouden ze gelijk hebben, daar hebben we het slachtoffer niet mee terug en zijn de nabestaanden niet mee getroost. Het trieste is, dat ze geen gelijk hebben en dus met hun gebral het slachtoffer een trap na geven en daarmee de nabestaanden schofferen. Van de website van de PADI: Een ervaren duiker kan met de juiste training en uitrusting, en als de duiker zich bewust is van de risico's van soloduiken en deze aanvaardt, op verantwoorde wijze zonder buddy gaan duiken. Soloduiken is een avontuurlijke activiteit die niet voor iedereen geschikt is, maar die wel een plek in de duiksport heeft. Ik wens de nabestaanden veel sterkte.
Emergo (8-5-2023 om 14:53)
@Schouwenaar: Als u het gelaten had bij de eerste zin was het prima geweest De rest is gezien de situatie volstrekt overbodig.
C. van der Have (8-5-2023 om 12:29)
Als duik brevet houder weet ik dat je niet alleen hoort te duiken. Waar is deze man zijn "buddy"?
Harmen van den Heuvel (8-5-2023 om 00:33)
Ik ken de overledene goed, ruim 20 jaar Het was iemand met een enorme duikervaring, meer dan de meeste duikers. In 2022 heb ik zeker 25 duiken met deze persoon gemaakt. En vaak samen op reis geweest. Of de persoon alleen dook of met een buddy. Dat maakt weinig uit. Auto of motor rijden en parachutespringen doe je meestal ook alleen. Een duik instructeur die een intro duik maakt of met een leerling duikt is eigenlijk ook alleen. Ik wens iedereen die de persoon kent alle sterkte toe, om dit verlies te verwerken.
Schouwenaar (7-5-2023 om 17:24)
Helaas is de betrokkene overleden, veel sterkte voor de nabestaanden en de hulpdiensten . Maar tijdens mijn opleiding tot PADI-duiker is mij geleerd om altijd met een buddy te duiken. Had mss niks uitgemaakt maar het blijft apart dat men duikt zonder buddy, je buddy is je levenslijn.
Cookie-instellingen beheren