Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Eerste meldingen wateroverlast door hevige buien

Toegevoegd: 20-06-2023, 15.27 uur - Update: 20-06-2023, 16.10 uur
Regenwater loopt niet meer goed weg en loopt de stoep op in Middelburg.
Regenwater loopt niet meer goed weg en loopt de stoep op in Middelburg.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De hevige onweersbuien die voor vanmiddag waren voorspeld, hebben al op verschillende plaatsen in de provincie voor wateroverlast gezorgd. De brandweer is met name ingezet in Middelburg en Sluis.


De brandweer heeft sinds 15.00 uur meldingen gekregen vanuit de Oude Kerkstraat in Sluis, de Generaal Hakewill Smithlaan in Middelburg en de Lange Delft in diezelfde plaats. Ook kwam een melding vanuit de Knokkertweg in Cadzand. De riolering kon de toestroom van hemelwater ook op andere plaatsen niet altijd direct aan. Hierdoor stond het water op sommige plaatsen tot over de stoeprand.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) kwamen vanuit Sluis meerdere meldingen in korte tijd. Vanuit Middelburg kwam een tiental meldingen binnen, zo laat de Veiligheidsregio weten. In beide plaatsen zijn meerdere brandweerwagens ingezet (geweest). Volgens de VRZ heeft de meldkamer het druk door alle meldingen. "Bel 112 alleen bij acuut gevaar", zo luidt daarom de oproep van de Veiligheidsregio.

Voor Zeeland geldt tot 18.00 uur code oranje. Daarna geldt tot 21.00 uur code geel.

Later meer


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (22-6-2023 om 11:18)
@Jaap Doet me denken aan een tv-serie uit het verleden waarbij de ene figiuur tegen de ander zei: U denkt er toch wel het mijne van.
Jaap (21-6-2023 om 18:54)
@Emergo Ik zeg niet dat gemeenten tuinen dichtplamuren, dat is weer, zoals in al je reacties, een kromme niet ter zake doende conclusie. Je trekt feiten uit hun verband en draait de dingen om. De reacties die je ventileert zijn altijd weer misplaatste kritieken op inzendingen van andere mensen. Reageer eens rechtstreeks op een artikel i.p.v. de eeuwige domme kritiek op anderen.
Emergo (21-6-2023 om 16:18)
@Jaap Er mag dus niet meer gebouwd worden, zal iedereen blij mee zijn. Het zijn de bewoners die hun tiuin dichtplamuren, niet de gemeente.
Jaap (21-6-2023 om 14:33)
Dezelfde gemeenten die mensen oproepen om tegels uit hun tuin te verwijderen voor een betere afwatering, plannen zelf de ene na de andere nieuwbouwwijk of bedrijventerrein waardoor groene terreinen verder verstenen. Lekker consequent beleid met een geweldige vooruitziende blik.
Jaap (21-6-2023 om 13:15)
Dezelfde gemeenten die mensen oproepen om hun tegels uit de tuin te halen om de afwatering te verbeteren, plannen de ene na de andere nieuwbouwwijk en bedrijventerrein en zijn zelf met een giga-verstening bezig van het landschap. Lekker consequent beleid en vooruitziende blik.
Emergo (21-6-2023 om 10:22)
@Camiel Was dat niet die winkel waar het water van boven kwam. Had de gemeente een grote paraplu boven dat pand moeten zetten dan ??
Cookie-instellingen beheren