Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Eerste meldingen wateroverlast door hevige buien

Toegevoegd: 20-06-2023, 15.27 uur - Update: 20-06-2023, 16.10 uur
Regenwater loopt niet meer goed weg en loopt de stoep op in Middelburg.
Regenwater loopt niet meer goed weg en loopt de stoep op in Middelburg.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De hevige onweersbuien die voor vanmiddag waren voorspeld, hebben al op verschillende plaatsen in de provincie voor wateroverlast gezorgd. De brandweer is met name ingezet in Middelburg en Sluis.


De brandweer heeft sinds 15.00 uur meldingen gekregen vanuit de Oude Kerkstraat in Sluis, de Generaal Hakewill Smithlaan in Middelburg en de Lange Delft in diezelfde plaats. Ook kwam een melding vanuit de Knokkertweg in Cadzand. De riolering kon de toestroom van hemelwater ook op andere plaatsen niet altijd direct aan. Hierdoor stond het water op sommige plaatsen tot over de stoeprand.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) kwamen vanuit Sluis meerdere meldingen in korte tijd. Vanuit Middelburg kwam een tiental meldingen binnen, zo laat de Veiligheidsregio weten. In beide plaatsen zijn meerdere brandweerwagens ingezet (geweest). Volgens de VRZ heeft de meldkamer het druk door alle meldingen. "Bel 112 alleen bij acuut gevaar", zo luidt daarom de oproep van de Veiligheidsregio.

Voor Zeeland geldt tot 18.00 uur code oranje. Daarna geldt tot 21.00 uur code geel.

Later meer


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (21-6-2023 om 08:21)
Semira je hebt helemaal gelijk,hoe meer straten met betegelden tuinen hoe minder het water weg kan. Een ramp voor de natuur.
camiel (20-6-2023 om 20:52)
Zag dat de winkel van Albert Slinger in de Lange Delft ook weer aan de beurt is. Vorig jaar liep het water daar ook gewoon binnen. Zo te zien heeft de gemeente Middelburg weer niks geleerd.
Privé Zwembad (20-6-2023 om 17:00)
Mijn kelder helpt hier ook goed bij, er is na vele jaren een kleine rivier in uitgesleten, ik noem hem de Kleine Schelde
Semira (20-6-2023 om 15:40)
Tegel"tuinen" doen met honderden m2 per straat tegenwoordig ook goed hun best om de natuur een handje te helpen. Vooral verder bestraten en nepgras leggen, er ligt toch gewoon drainage onder?
Cookie-instellingen beheren