Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Boom omgevallen op Noordhoeksewegeling Kapelle

Toegevoegd: 06-08-2023, 12.49 uur
De boom is in stukken gezaagd door de brandweer.
De boom is in stukken gezaagd door de brandweer.
© Foto: Brandweer ‘s-Gravenpolder
Door: Eugène Harthoorn

KAPELLE – De brandweer van ’s-Gravenpolder is zondagmorgen ingezet voor een omgevallen boom bij Kapelle.


De brandweerlieden werden omstreeks 10.20 uur zonder spoed naar de Noordhoeksewegeling gestuurd. Ter plekke bleek dat door de harde wind een boom was afgebroken en over de weg was beland.

De brandweerlieden hebben de boom in stukken gezaagd en aan de kant van de weg gelegd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R van O (7-8-2023 om 13:40)
Een verstoorde kroonbalans in deze jonge populieren is niet aan de orde. De soort (kloon) populier draagt wel bij aan de kans op de stambreuk zoals hier te zien is. De breuk is typisch voor een oudere (wind)schade uit tegenovergestelde windrichting met latent aanwezige vezelbreuk in het spinthout. Ik kom hier geregeld langs, het is niet de eerste in dat hoekje die zo sneuvelt, gebeurde ook al voor het snoeien..... Bomen gaan de maatschappij niet redden. Dat is struisvogelpolitiek. je zal moeten consuminderen om de totale voetprint van de samenleving te reduceren. Neemt niet weg dat bomen mooi zijn maar kijk eerst eens naar je eigen ecologische voetafdruk.
R van O (7-8-2023 om 13:40)
Beste Ger, Deze bomen staan langs de weg en de beheerder dient een wettelijke vrije ruimte van 4,5 meter te waarborgen voor het verkeer. Daarbij lijkt mij dat er is voldaan aan de geldende snoeiregels waarbij een stam/kroon verhouding van 1/3 stam en 2/3e kroon wordt nagestreefd. Door snoeien blijft een stam niet dun. Diktegroei verdeelt zich over de stam onder de dikste tak in de kroon. Bomen vinden hun evenwicht makkelijker dan je denkt. Dat is de natuur van de boom.
Ger huibregtse (6-8-2023 om 20:45)
Vanwege het uitstekende snoeiwerk is dit het gevolg dus. Bedankt hoor. Deze bomen zijn veel te hoog opgesnoeid en kunnen hun evenwicht dus niet meer vinden.. Door het snoeien is de stam ook veel te dun gebleven en tja…. Triest en totaal onnodig. Juist de grote volwassen bomen hebben we echt hard nodig!
Risjaar (6-8-2023 om 19:21)
Niemand gaat aan de haal met het houd. Vermoedelijk wel met het hout. :-)
Ad Jonkers (6-8-2023 om 13:04)
Wie gaat er aan de haal met houd voor de open haard is de hamvraag!
Cookie-instellingen beheren